СКАНДАЛ – Амерички политичар албанског поријекла организује путовање на гласање у Црну Гору: Чартер лет и договор о цијени

mark-Gjonaj

Марк Ђонај, амерички политичар, члан скупштине града Њујорка у име 13. дистрикта, потписник је објаве којом се позивају заинтересовани да отпутују у Црну Гору на гласање 30. августа

Марк Ђонај, амерички политичар и члан скупштине града Њујорка, у име 13. дистрикта, потписник је објаве у којој се позивају заинтересовани да отпутују у Црну Гору на гласање 30. августа.

Како наводи у објави, у питању је чартер лет и договор око цијене.

grupa-put-cg

Ђонај, чак, иде у ту крајност, па упознаје албанско-америчку заједницу да могу гласати пасошем или личном картом, али такође и да је гласање могуће документима која су истекла.

Чланови групе политички активни у Црној Гори

Прегледом члaнова групе у којој је објављена ова порука, наишли смо и на актуелног потпредсједника Скупштине Црне Горе, из реда албанских партија,  Генција Ниманбегуа.

clanovi-fb-alb

Ово не представља изненађење ако се узме у обзир да су прије само пар мјесеци чланови групе потписивали петицију да се албанске странке у Црној Гори удруже и на тај начин директно утицали на унутрашње ствари у „независној“ држави.

С обзиром да је група јавна и да су чланови групе видљиви, очекујемо да надлежни органи испитају и процесуирају све оне који су изгубили право гласа у Црној Гори, јер не испуњавају резидентни услов од 24 мјесеца.

Такође, пошто је ово директно мијешање једног америчког политичара у унутрашње ствари Црне Горе, очекујемо и оштро реаговање Министарства спољних послова и министра Дармановића.

Број телефона валидан и регистрован на албанско-америчко удружење

Једноставном гугл претрагом провјерили смо и број телефона исписан у позиву Ђонаја. Овај број телефона се појављује више пута на интернету у акцијама албанско-америчког удружења, а издваја се примјер прикупљања помоћи грађанима Албаније након земљотреса који је погодио ову државу.


Постављају се питања, након сазнања о овом позиву, да ли је НКТ отворио границе са САД знајући за организован позив на гласање и колико још оваквих позива постоји а да нисмо успјели да их откријемо.

Извор:
ИН4С