Студент директору полиције: Извините се и све вам опраштам

Моја порука за господина Владимира Ребића, директора полиције је: Све ћу да вам опростим, хришћански је опростити, уколико се извините и покажете покајање, поручио је Ребићу Вук Оровић, студент Правног факултета у Београду. Он је приведен током протеста у главном граду, а управо га је директор полиције јавно означио као „страни фактор“.

Вук Оровић је, како наводи у изјави за Нова.рс, у затвору провео шест дана.

“На једној конференцији директор полиције Ребић је изјавио да сам ја страни плаћеник, припадник стране службе и да сам дошао овде да рушим државу. Покушао је да ми монтира још неке ствари – да сам ја био у неком шлему и тако даље. Ништа од тога није тачно. У Србију сам дошао као у своју земљу да студирам. Овде сам и живео до поласка у основну школу у Црној Гори. Моји родитељи и већина моје породице су из Србије”, рекао је Оровић.

Он истиче да у овој земљи није странац.

“Ребић је изјавио да треба да му будемо захвални на гостопримству. Зашто? Па није он држава. Хтео је да се води оном премисом: ‘Држава то сам ја’. Али, директор полиције није држава. Држава је народ, држава су сви српски грађани и сви грађани националних мањина који су настањени у Републици Србији. Тако да је моја порука за господина Ребића: Све ћу да вам опростим, хришћански је опростити, уколико се извините и покажете покајање”, каже Оровић.

На питање шта ће бити ако извињења не буде, он каже: “То морате да питате мог адвоката”.

Вук Оровић је, како сам наводи за Нова.рс, приведен претпрошлог петка.

“Зато што сам просто пролазио поред Правног факултета у Београду. Привели су мене и све који су се нашли ту у том тренутку. Зашто су нас привели? Зато што су морали некога да приведу. Привели су свакога ко је туда пролазио . Нису приводили оне који су заиста нешто учинили, већ случајне пролазнике”, прича Оровић.

Како истиче – они ништа нису учинили.

“Полицајци који су наводно оштећени у том случају сведочили су у моју корист – сви до једнога. Тако да се надам да ћу ускоро бити ослобођен свих оптужби и вратити се нормалном животу”, наводи наш саговорник.

Већ је, каже, пријавио неколико испита за овај рок, и верује да ће то ићи по плану.

У затвору је, каже, био од претпрошле суботе вече, па све до прошлог петка.

“Могу вам рећи да је боравак био увелико олакшан квалитетом мојих цимера, што је вероватно најбитнија ствар, и љубазношћу особља Централног затвора”, каже Вук Оровић.

Наравно, додаје, није било никакве потребе да толико времена проведе у затвору, али на то, како каже – није могао да утиче.

Подсетимо, како је Нова.рс већ писала, Студент Правног факултета у Београду, Вук Оровић, који је црногорски држављанин, ухапшен је у петак, 10. јула у току протеста испред Народне скупштине, након чега му је одређен притвор од 30 дана. Дан након тога, директор полиције Владимир Ребић, сврстао га је у “страни фактор” на протесту.

Марко Пекић, адвокат Вука Оровића за Нова.рс је рекао да директор полиције Владимир Ребић дугује једно велико извињење Оровићу због својих изјава поводом случаја привођења његовог брањеника.

“Вук Оровић је издан од државе у којој је хтео да живи, а с друге стране њега се одрекла и она држава чији је држављанин. Од Владимира Ребића најмање што очекујем јесте извињење Вуку Оровићу за оно што је изјавио на телевизији Пинк и што је показивао његову личну карту јавности Србије и Црне Горе. Најмање што може да уради јесте да се младићу од 22 године извини, јер он није никакав страни фактор како директор полиције тврди”, рекао је тада Пекић за Нова.рс.

Извор: Нова С