ДФ презентовао апликацију за откривање нелегалних гласача који долазе из иностранства: Нек остану дома

DF

Демократски фронт презентовао је апликацију за откривање нелегалних гласача који долазе из иностранства, а уписани су у бирачки списак Црне Горе

Демократски фронт презентовао је апликацију за откривање нелегалних гласача који долазе из иностранства, а уписани су у бирачки списак Црне Горе.

Аутор апликације „Нек остану дома“,  Александар Секулић је на конференцији за медије појаснио да свако у Црној Гори анонимно може да пријави неправилности које се односе на људе који имају нерегуларно пребивалиште у Црној Гори које нису одјавили, а такође имају пребивалиште или чак и држављанство у неким земљама на Западу.

“Анонимно је и треба да нам помогнете да откријемо ко су ти људи који не живе у Црној Гори, а хоће неуставно и противзаконито да одлучују о судбини нас који живимо и који смо везани за Црну Гору”, рекао је Секулић, пренијеле су „Вијести“.

Он је појаснио да ће сви подаци бити систематизовани и послати државама на које се односе, наводећи да ДФ кроз своју инфраструктуру већ има неколико хиљада идентификованих таквих особа.

Посланик (ДФ) Славен Радуновић је казао да је битно да им помогну партије и грађани, да би пронашли такве гласаче и пријавили их државама из којих долазе и гдје живе и “да буду санкционисани”.

Он је истакао да је апликација, која ће бити дистрибуирана путем свих друштвених мрежа, Интернета, на Фејсбук профилу Демократског фронта, једноставна за коришћење.

“Подразумијева да знате минимум име и презиме некога од тих људи који крше закон. Уколико има додатних информација, оне би нам олакшале да их лакше идентификујемо. Након тога, кад покупимо највећи број имена тих људи, упоредићемо након избора са онима који су остварили то право и те листе ћемо да пошаљемо у државе из којих они долазе”, казао је Радуновић.

Извор:
ИН4С