Албанци траже извињење ЕУ због књиге о хришћанству на КиМ кога они и Стубла затиру

''Хришћанско наслеђе Косова и Метохије”,

Пише: Зоран Влашковић

Невероватна антисрпаска и антихришћанска пропаганда  Приштине

Министарка спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција Мељиза Харадинај Стубла упутила је ноту Европској комисији. Нота је упућена због књиге “Хришћанско наслеђе Косова и Метохије”, која је у четвртак, 16. јула,  стајала на сточићу током састанка комесара ЕУ за проширење и суседство Оливера Вархељија и председника Србије Александра Вучића у Мисији Србије при ЕУ у Бриселу.

Зар је ово поштовање хришћанства госпођо Стубла

Зар је ово поштовање хришћанства госпођо Стубла

Oна је навела да је Косово “надалеко познато по свом мултиетничком карактеру, толеранцији и медурелигијској хармонији” и истакла да све етничке и верске заједнице на Косову имају “проширена права и снажну заштиту”.

– Ми Срби са Косова и Метохије, упутили су Срби отворено писмо министарки спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција Мељиза Харадинај Стубла, желимо истином и само истином да вам одговоримо тзв. министарко спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција Мељиза Харадинај Стубла.

Албанци су у сваком граду срушили и уништили српске споменике. На слици срушен споменик Његошу у Приштини

Албанци су у сваком граду срушили и уништили српске споменике. На слици срушен споменик Његошу у Приштини

– Све што сте изрекли у овој ноти  Европској комисији је лаж, Гебелсова лаж. Пре свега, Албанци  и Приштина никога  не поштују од других народа на Косову и Метохији осим Албанаца.

Да поштујете Србе, одавно би формирали Заједницу  општина са српском већином, да поштујете Горанце  и Бошњаке одавно би  дозволили да формирају своје општине, које им припадају по свим законима, и које  траже годинама,  у Гори, односно Витомииривци и Речану.

Манастир Високе Дечане и даље чувају италијански војници Кфора

Манастир Високе Дечане и даље чувају италијански војници Кфора

Да газите хришћанство, цивилизацију и Европу ево примера. Од 1999.  године до сада Албанци су  уништили  више од 10.000 споменика на српским, хришћанским гробљима. Затрли сте и са лица земље избрисали  чак 13 српских цркава. Одите  и видите то  у Великој Реци код Вучитрна, у центру Ђаковице, у Петровцима код Косовске Витине, у Краљевици код Подујева, у Сувој Реци, у Сићеву, код Клине у Горњем и Доњем Неродимљу. Ниједна  биста, споменик српских књижевника  нигде није остао  где живе Албанци на Косову и Метохији, сви до једног су иништени.  Баш сте ви госпођо  Стубла поборник антицивилизације, антидемократије и антихришћанства.

Овако Албанци пошују хришћанство! Црква у Грмову код К. Витине

Овако Албанци пошују хришћанство! Црква у Грмову код К. Витине

Европа у својој историји није забележила такав вандализам над мртвима  него што су представници твог народа, госпођо Стубла,  урадили према хришћанским српскиом гробљима и светињама.

Како вас није срамота да ширите гебелсове лажи и то према  Европи којој тежите. То руштељство  хришћанства је главни разлог што вас нико неће у УНЕСК= – у.  Због Албанаца данас се чува чак 24 српских цркава и споменика културе и то даноноћно. Не чувају се од ванземаљаца већ од зла.

Кад сте тако паметни, реците  бар  два албанска топонима на Косову и Метохији. Нема их сви су српског порекла али ви упорно са институцијама прекројавате  топониме  на Косову и Метохији. Зашто не желите да  чиујете реч Метохија, јер добро знате да је то црквени посед али  ви не желите истину, чињенице и реалност.

Цео свет зна да је Скендербег Србин само Албанци говоре другачије, лажно, да је Албанац

Цео свет зна да је Скендербег Србин само Албанци говоре другачије, лажно, да је Албанац

Ортодоксна је лаж да је и Скендербег Албанац. Цео научни свет, документа, архиве говоре да је он Србин. Ви лажима присвајате Скендербега да је Албанац. Прочитај књигу немачког универзитетског професора Оливера Шмита  и Скендербегу и од прве до задње стрранице се говори да је он Србин. А  ти и Приштина данас  свакодневно пролазећи поред споменика Скендербегу у центру Приштине, свесно  знајући  смејете се  лажном Албанцу на коњу.

Жалосно је само  што ти, госпођо Стубла,  припадаш, као поборник уништења хришћанства, тој хришћанској Европи.