Жандармерија тврди да студент није крив, а он и даље У ПРИТВОРУ!

Студент Правног факултета Вук Оровић, који је ухапшен на протестима прошлог петка, и даље се налази у притвору. Оровић на слободу није пуштен чак ни након сведочења припадника Жандармерије да им није нанео повреде.

Protest FOTO: Milica Vučković

Вук Оровић ухапшен је прошлог петка, док се враћао са протеста, због кривичног дела „ометања службеног лица у службеној дужности“, а према кривичној пријави у питању су четири припадника Жандармерије.

– Оно што је специфично за овај случај, јесте да су наведена четири оштећена полицајца у кривичној пријави, иначе припадници Жандармерије, дошли и поштено сведочили да у том тренутку када се Вуку ставља на терет вршење кривичног дела нису били на том месту, него на другом месту – каже за Директно.рс Оровићев адвокат Марко Пекић.
Оровић стога припадницима Жандармерије, како су и сами посведочили, није могао да нанесе повреде и изврши кривично дело за које се терети у кривичној пријави, те се поставља питање и саме валидности кривичне пријаве.

Међутим, и након овог сведочења, Вук и даље није пуштен на слободу, иако је још јуче требао да изађе из притвора. Адвокат Пекић поднео је јуче предлог за укидање притвора и како каже, требало је да се реагује истог секунда.

– Судија је дужан по службеној дужности да притвор сведе на најмање могуће време и у сваком тренутку да га укине, а они држе човека већ два дана у притвору без икаквог основа – наводи Пекић.
Вук је, како је његова мајка Ана Оровић рекла, затворен јер је држављанин Црне Горе и под изговором да је тобожњи страни плаћеник.

– Он је у притвору, добио је месец дана, по хитном поступку. Зауставили су га јер је држављанин Црне Горе, односно страно лице. И, наводно је било полемике да је, што апсолутно није истина, нечији плаћеник. Он је студент Правног факултета, четири године је већ у Београду – објаснила је недавно Оровић хапшење свог сина.

Предузети су, како наглашава Пекић, сви правни кораци и сада се чека одговарајућа реакција надлежних институција.
Према незваничним информацијама, предлог за Оровићево пуштање који је поднет, није ни данас стигао у Прво основно јавно тужилаштво у Београду, а видећемо да ли ће и када Оровић бити пуштен на слободу.

Извор: Директно