У Русији ће бити забрањено ступање у брак паровима истог пола и трансгендерима

ПРЕДЛОЖЕНЕ ИЗМЕНЕ ЗАКОНА КОЈЕ ЋЕ ИМ ЗАБРАНИТИ И УСВАЈАЊЕ ДЕЦЕ

ГРУПА руских сенатора представила је Државној Думи пакет амандмана на важећи `породични законик` којима се забрањује закључивање брака и усвајање деце особама истог пола.

Ово је очекивана иницијатива с обзиром да је у измењени Устав Руске Федерације уписано: брак је само заједница мушкарца и жене.

Донекле неочекивано је то што се у истом пакету амандмана руских сенатора налази и предлог да се закључивање брака и усвајање деце забрани и лицима која промене пол.

У главној улози међу иницијаторима ја била шеф  комисије Савета Федерације (горњег дома парламента РФ) за за побољшање породичног законика Јелена Мизулина, која је потврдила:

„Предложили смо фактички нови законик чије норме заустављају праксу склапања брака између особа истог пола, укључујући и лица која промене пол. Предлажемо и да се таквим лицима, односно паровима, забрани усвајање деце“.

У образложењу пакета амандмана се брак дефинише као „добровољна заједница мушкарца и жене чији је циљ стварање породице, а чију државну регистрацију врше органи за цивилну регистрацију“.    Мизулина је потврдила и да се амандманима изричито забрањује брак између особа истог пола.

Извор: Факти