НАВИЈАЧИ ОКО ВУЧИЋА Набилдовани ликови у прстену испред Председништва

Хулигани, демонстранти, грађани, приватно обезбеђење… Ко су они, зашто крију лица и у чијем интересу раде? Чланови Партизанове навијачке групе „Јањичари“ ухваћени су на клупици у Пионирском парку испред радног места Александра Вучића, а касније и да чине прстен обезбеђења испред Председништва.

Набилдовани момци, пуни снаге, екипа Вељка Беливука, познатог као Веља Невоља, пред камером новинарки КРИК-а су се повукли. Крили су лице, избегавали поглед, као и одговор ко су и зашто седе на клупицама испред Председништва. Да ли су они део незваничног обезбеђења, оно за које се каже „убачени елементи“?

– На протесту смо – одговарају.

„Зашто нисте међу људима“, питају новинарке.

– Имамо корону – покушали су да буду духовити и наравно да нису одговорили шта раде тамо и да ли обезбеђују председника Србије, који се на овај начин доводи у везу са „трибином“.

– Приметили смо да неки од њих разговарају са припадницима Жандармерије. Када су приметили да снимамо, склонили су се – пише на Фејсбук налогу налогу КРИК-а.

На друштвеним мрежама делиле су се фотографије „Јањичара“, обучених у исте мајице, са специфичним логоом. Мушкарац за ког су неки сматрали да је Веља Невоља испред кордона полиције носио је исто обележје, како би запослени у МУП и БИА распознавали „убачене елементе“.

Они који су били у близини кордона тврде да је лично Веља Невоља био пред Скупштином, што се, такође, дели по мрежама, али за то нема потврде. Оно што је неспорно јесте да су се навијачи окупили, одржали састанак, и онда кренули на задатак на протесту.

Да ли су ти, или неки други мушкарци у цивилу, можда представници криминогених средина програмски директор „Црте“ Раша Недељков гостујући на Н1, одговорио је да то уопште не би било изненађујуће.

– Сетите се инаугурације председника кад су исти такви ликови нападали и малтретирали новинаре, али и бројне грађане који су се тог дана скупили пред Скупштином Србије – рекао је Недељков.

FOTO: Screenshot

Ко је Веља невоља?

Вељко Беливук (32), један од вођа навијачке подгрупе „Јањичари“, био је осумњичен да је учествовао у убиству Властимира Милошевића 30. јануара 2018. године у центру Београда, међутим касније је ових оптужби ослобођен, пријатељима и полицији познат је по надимку Веља Невоља. Био је припадник обезбеђења различитих београдских клубова и сплавова, а судовима и полицији познат је по насилничком понашању, писао је „Блиц“.

Име Веље Невоље поново се помињало крајем 2018. и током 2019. године након што је група хулигана наоружана упала у клуб „Комитет“ у Бетон хали, претукла обезбеђење, а потом палицама тукла госте и ломила инвентар клуба. Спекулисало се и да иза овог напада стоји сукоб око тога ко ће обезбеђивати овај клуб на једној од најпопуларнијих локација у граду.

Два блиска Беливукова сарадника су убијена – вођа “Јањичара” Александар Станковић, зван Сале Мутави, који је изрешетан у сачекуши у Бачванској улици близу ЦЗ и Љубомир Марковић Кића ликвидиран  на бензинској пумпи на Вождовцу.

Извор: Директно