(ВИДЕО) Врата Општине Будва и даље затворена: Функционери ни данас на списку

Предсједник СО Будва, Крсто Радовић (Демократска Црна Гора) и шеф кабинета предсједника Општине, Никола Јовановић (ДФ) и овог јутра покушали су да уђу у зграду Општине Будва, али су их пртиватно обезбјеђење и полиција поново спријечили у томе.

(VIDEO) Vrata Opštine Budva i dalje zatvorena: Funkcioneri ni danas na spisku | Radio Televizija Budva

Већ 15 дана заредом Општина Будва је затворена, на улазу стоји приватно обезбјеђење и полиција, а како сазнајемо, грађани ће од 9х моћи да уђу у Општину како би обавили грађанске дужности, али због поштовања мјера прописаних од страсне НКТ-а, у згради истовремено могу боравити највише двије особе.

У 8х право да ђу до како су казали својих радниј мјеста затражили су Предсједник СО Будва, Крсто Радовић (Демократска Црна Гора), шеф кабинета предсједника Општине Никола Јовановић (ДФ), савјетник за вјерска питања Ђорђије Вујовић (ДФ), Предсједник ОО Демократе Будва, Мијомир Пејовић и одборник Гојко Лијешевич, али се њихова имена ни овога јутра нијесу нашла на спсику које је обезбјеђењу достављено, а нан основу којег се запослени пропуштају у зграду.

Крсто Радовић, казао је да је стање у будванској Општини чист доказ, да је Црна Гора склизнула у диктатуру.

 

„Легитимно изабраним представницима грађана забрањено је да уђу на своја радна мјеста и раде свој посао у склаллду са Уставом. Данас смо хтјели да предамо Предлог одлука које би се нашле на првој наредној сједници, а то је да се Паркинг сервису омогући да смањи цијене паркинга за 50 посто, да се цијене воде за грађане Будве смање за 50 посто, као и цијене смећа. Такође на дневном реду би била и Одлука којом би се Општина задужила како би субвенционисала ова предузећа“, казао је Радовић.

Никола Јовановић истакао је да оно што се дешава у Будви, осликава све оно што се дешава у цијелој Црној Гори.

 

 

„На првој линији одбране диктаторског режима налази се полиција, која је полтиички злоупотријебљена и стављена у функцију одбране тоталитарног режима и пар људи који њима руководе. За ових три ипо године садашња власт коју сте ви бирали успјела је да врати преко 30 милиона њиховог дуга, а они сада желе да вас задуже додатних 30 милиона, од којих проценат има Мило Ђукановић, Брано Гвозденовић, Душко Марковић, Пеђа Гвозденовић и ко зна ко још…Ми нећемо стати, а они идаље могу да нас хапсе, процесуирају и лажно оптужју“, казао је Јовановић.

Ђорђије Вујовић, навео је да је од обезбјеђења добио информацију да легално изабрана Секретарка скупштине, Марија Кусовац више није на тој функцији, те да је обавља извјесни Ђорђије Ковачевић.

 

 

„Анђела Бориловић, смјењује легално изабране секретаре, који се смјењују само на скупштини и никако другачије. Изабрала је извјесног Ђорђија Ковачевића кога нико не зна и који се као и она лажно представља. Она као предсједница СО, а он као Секретар и тако ведри и облачи, ко од одборника може да уђе у СО Будва, а ко не“, казао је Вујовић.

На староградским бедемима јутрос је освануо транспарент, којим је неко од грађана изразио незадовољство ситуацијом у граду, а на коме пише: „Ухапшен је град“

Предсједник Царевић, због породичних обавеза, данас се није појавио испред зграде Општине Будва, а како сазнајемо Грађански биро радиће од 9х, када ће улазак странкама бити омогућен у складу са мјерама и одлукама које је прописало НКТ.

Извор: РТВ Будва