„Породица на првом месту”: позив на промену политике у корист породице

Да ли је породица друштвени модел који нестаје? Нипошто! А нарочито не у времену опште изолације, када су се многе породице вратиле правим вредностима и поново се зближиле.

Породица у Немачкој трпи због антипородичне политике – то сместа мора да престане. Нова иницијатива названа „Породица на првом месту” ујединила је на хиљаде породица које желе да натерају политичаре да промене свој начин размишљања.

За 28. јун планиран је велики породични скуп, али због мера за спречавање ширења вируса корона организатори и бројне заинтересоване породице нису могле да се окупе.  Не губећи наду, организатори су преместили протест на интернет. Такође, на уласку у Вирцбург постављена је табла и „боје” породице враћене су у град, као симбол хиљада породица које су морале да остану код куће.

Акитивисти с разнобојним балонима, мајицама и флајерима прошли су кроз центар Вирцбурга и на очиглед пролазника окачили огроман банер на чувени Лудвигов мост.

„Породица се све више сатерује у ћошак. У финансијском смислу, породице су оптерећене порезима и налазе се у ужасно неповољном положају у систему социјалне заштите. Истовремено, родитељске вештине очева и мајки скоро нимало се не вреднују, а видимо да се брак и породица произвољно дефинишу”, објашњава Хедвиг фон Беверферде из алијансе „Породица на првом месту” у видео-снимку.

„Нашу децу индоктринишу родном идеологијом у школама и вртићима, и она су тамо изложена ’разноврсности’ кроз срамотно сексуално образовање. Због тога ми протестујемо.”

Она додаје: „Антипородичне идеје и даље се шире и постепено се спроводе и политички – гурају их моћни лобији и медији. У одговор на то, ми тражимо промену политике у корист породице. У томе ћемо успети једино ако имамо снажан и ефикасан јавни утицај. И управо то смо и учинили нашом кампањом у Вирцбургу. Зато тражимо промену политике у корист породице!”

Док не буде могуће окупити се на улицама, сви који подржавају ову кампању окупљаће се онлајн.

„Због ограничења услед инфекције ковидом-19, променили смо начин на који протестујемо, али нипошто нећемо да ћутимо. Управо је изолација због пандемије доказала боље него било шта до сада да би држава стала да није херкуловског рада породица – и то неплаћеног рада. Породица је најважнија институција у систему”, изјавила је Фон Беверфердеова.

Захтеви су једноставни и суштински:

Прво, породица и брак треба да буду заштићени, али само у складу с хришћанским схватањем брака и породице, дакле, као доживотне заједнице једног мушкарца и једне жене, и њихове деце. „Брак и породица, као независна заједница која се стара сама о себи, представљају језгро нашег друштва без ког то друштво не може да постоји.” Мора се стати на крај покушајима да се промени дефиниција брака и породице.

Право родитеља да образују своју децу, које им припада по природи ствари, и право да васпитавају децу у складу са својим идеолошким и верским убеђењима, такође се мора поштовати. То право мора да ужива посебну заштиту државе.

Право детета на мајку и оца такође треба заштитити. Донација јајних ћелија и сурогација морају остати ван закона.

Деца морају бити заштићена од ЛГБТ идеологије која им се намеће са свих страна. Род се не сме свести на „друштвену конструкцију” већ се мора сматрати биолошком и научно-доказаном чињеницом. Изнад свега, родна идеологија мора остати ван школских уџбеника и предшколске педагогије.

И на крају, али подједнако важно, мора се успоставити финансијска једнакост породица, нарочито због тога да породице не буду структурно у неповољном положају у погледу пореза и социјалног осигурања.

Захтеви овог покрета у складу су са активностима IOF-а и IFN-а. Стога подржавамо ову иницијативу и позивамо читаоце да то исто ураде. Својим потписом и ви можете подржати ову петицију.

Извор: ИФН