Вујовић скидао маске приватном обезбјеђењу: „Полиција је преузела Општину“

Потпредсједник Општине Марко Марковић питао је представнике Европске комисије да ли је ово што се дешава у Будви европска пракса
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Јутрос испред Општине, Фото: Вук Лајовић
И једанеасти дан заредом, исте сцене у Будви – полицијски кордон интервентне јединице на главном улазу Општине, док су унутар зграде припадници приватног обезбјеђења које по списку контролише ко од запослених може да уђе у зграду локалне управе.Грађански биро и овога јутра неће радити, па ће грађани бити ускраћени за услуге.

Марко Царевић и Крсто Радовић, који не признају одлуку нове већине која их је разријешила функција челника Општине и Скупштине општине, и овога јутра су дошли на посао.

Carević jutros ispred Opštine

Царевић јутрос испред Општинефото: Вук Лајовић
Њих двојица су, као и потпредсједник Општине Марко Марковић, заустављени на улазу.
Krsto Radović ispred Opštine, 2. jul
Крсто Радовић испред Општине, 2. јул
Одборник Демократског фронта Ђорђије Вујовић, револтиран што приватно обезбјеђење није хтјело ни да погледа у списак, пришао је и почео да им скида заштитне маске, како би грађани виђели о коме се ради.
“Ово су јадови. У Будви је спроведен полицијски удар, по налогу Сузане Прибиловић. Чекам да ме позове тужилац да испричам ко је бацио сузавац у салу“, казао је он.
Đorđije Vujović ispred Opštine, 2. jul

Ђорђије Вујовић испред Општине, 2. јул

Потпредсједник Општине Марко Марковић (Демократе) питао је представнике Европске комисије да ли је ово што се дешава у Будви европска пракса.

“Да ли су то поглавља 23 и 24 које ми “успјешно” отварамо? Да ли се тако ради у Бриселу, у Минхену, Паризу… да ли је то европска пракса коју желе да успоставе у Црној Гори”, поручио је Марковић кога је у суботу разријешила нова одборничка већина предвођена Демократском партијом социјалиста (ДПС).

Marko Marković Ispred Opštine, 2. Jul

Марко Марковић Испред Општине, 2. Јул

Он је устврдио да су грађани виђели какав се прогон спроводи према онима који пружају отпор према „неслућеној репресији“.

“Они се хапсе, одводе од својих породица, покушава се најлуђом конструкцијом ставити на терет тешко кривично ђело – организовање криминалних група. Свједоци сте да је један такав поступак СДТ је експресно покренуло против Драгана Краповића. Покренуло је против Краповића јер је политички противник од кога се плаше. Зато је оптужен да је организатор неке криминалне групе. То нису људи који су опљачкали ову државу, него Краповић. То није Миливоје Катнић или Саша Чађеновић…. они у фиоци држе најтеже случајеве организованог криминала због којег је из ове општине изнешено више стотина милиона еура. Те случајеве не отварају”, поручио је он.

Нагласио је да случај ЊТЕ зног кога је рачун Општине сада блокиран на 30 милиона у фиоци тог СДТ-а. “Због тога је држава Црна Гора платила 30 милиона. За то немају времена, тине се не баве. Обратићу се онима који ће гласати ДПС, да ли ће они сјутра васпитавати своју ђецу, да ли би више вољели да њихова ђеца сјутра буду слободни људи као Драган Краповић или робови као Миливоје Катнић”, нагласио је он.

Шеф Царевићевог кабинета Никола Јовановић (ДФ) казао је да већ 17 дана полиција држи Општину ухапшеном.

Nikola Jovanović Ispred Opštine, 2. Jul
Никола Јовановић Испред Општине, 2. Јул
“Штити криминалце који су унутра ушли, узурпирали имовину грађана и врше кривична ђела. Већ у наредним данима имаћемо задужење преко 30 милиона, ако томе додамо и оних сторину милиона колико су задужили, јасно је због чега су насилно провалили у ову зграду. Нажалост, полиција штити криминалце. Ја их позивам да повуку полицију, нека њих 17 одборника дође овђе, нека стану пред нама. Нека дође онај јунак (Андрија) Николић који је побјегао са интервјуа, нека се испрси, нека стане овђе, заједно са Дивановићем који тврди да је предсједник Општине, нека се суочи са нама, са грађанима. Нека повуку полицију, нека се не крију иза ових, ево четврте гарнитура обезбјеђења, неуниформисаних и неидентификових лица… нека дођу, нека стану. Ми ћемо се борити до посљедњег дана“, казао је Јовановић.Он је најавио да ће предсједници Општине и СО Царевић и Радовић у 10 часова у Рафаиловићима свечано отворити пхешачку пасарелу, вриједан инфраструктурни пројекат који је реализовала ова власт.

Никола Дивановић, кога је нова одборничка већина изабрала у суботу за градоначелника, дошао је око 7.25 часова на посао.

Приватно обезбјеђење претходних дана Царевићу и Радовићу, као и одборницима није дозвољавало улазак у зграду Скупштине општине.

Извор: Вијести