Прогон вјерника у Херцег Новом: Полиција приводи и малтретира народ, освета за спонтану литију, иследник командир Дејан Остојић!

dejan-ostojić

Кажњавају се вјерници СПЦ због преласка улице на мјестима гдје нема пјешачког

Према нашим сазнањима, у протеклих неколико дана, преко 50 вјерника из Херцег Новог је саслушано у тамошњем Центру безбједности.

Режим је одлучио да изврши велики притисак на грађане због молебана и недавне спонтане литије када су истјерали полицију из цркве на Белависти.

Кажњавају се вјерници СПЦ због преласка улице на мјестима гдје нема пјешачког прелаза. 

Ријеч је, како су нам рекли, о класичној освети полиције.

У прилог томе, навешћемо и једно аутентично свједочење учесника литије:

„Ја и жена пролазимо поред интервентне, зауставља се поред PGCGF75 и овај мнооооого дебели Остојић провлачи главу и каже: Немојте их дирати само их запамтите па ћемо их послије хватати…“, рекао је свједок.

Предсједник Црквене општине топаљско – херцегновске, Зоран Лазаревић, након синоћње промоције књиге Небојша Раша, потврдио је да се више десетина наших суграђана морало одазвати позиву полиције.

Имао сам задовољство и част да будем јуче са тим људима, а од стране неколико њих сам био и консултован. Ти људи иду у ЦБ сигурни, самопоуздани, одважни, храбри, код њих нема ни трунка сумње у вези свега овога што се дешава. Они знају и зашто долазе у цркву, зашто су крстили своју дјецу, зашто долазе у литије, знају и да ће поново да долазе у литије и то су недвосмислено рекли и током информативних разговора, казао је Лазаревић за херцегновску телевизију.

Како сазнајемо, главни иследник приведених грађана је Дејан Остојић, командир полиције у Херцег Новом.

Међу приведеним лицима је и Душанка Шпирто, чија је фотографија са мотивима тробојке обишла Црну Гору и регион.

Извор:
ИН4С