Од „срам те било“, преко „лопови“, до окретања леђа Брнабићки

brnabic novi pazar

Салве звиждука и скандирања дочекали су Ану Брнабић и Златибора Лончара у Новом Пазару. Жаришту короне, где су људи огорчени односом државе према овом граду, где сваког дана умире двоцифрени број људи, а на стотине их је заражено.

Можда нису очекивали, али њихов рад и однос према епидемији и народу је управо оно што се у току уторка догађало у Новом Пазару.

Људи се преварити не могу, а они који не живе у страху, као већина у Србији, показали су шта мисле.

– Лопови, лопови, Вучићу, педеру – уз звиждуке премијерки и министру здравља, јесу слика и прилика данашње Србије, али и показатељ да је грађанима свега доста.

– Имамо политичке демонстрације када причамо о здравству. Можда желе да се уплашимо, да не будемо овде. Постоји један круг људи којима је филозофија што горе, то боље. Нисмо се уплашили због двадесетак људи који су дошли да вређају нашу децу и да прете. Нећемо се плашити ни силеџија, ни политичара, ни опозиције, ни опскурних портала – рекла је Брнабић, док су грађани и даље скандирали и поручили државном врху да лаже.

Ово што се данас догодило у Новом Пазару нема везе са политиком, а има са неодговорношћу државе, фалсификовањем бројки Кризног штаба и недостатком медицинске опреме, здравствених радника и свега онога што се људима обећавало, приликом доношења респиратора Александра Вучића усред ванредног стања.

И на крају, најлепши део новопазарске (тужне) приче и слика дана, а можда и године, када доктори Опште болнице у Новом Пазару окрећу леђа Ани Брнабић.

Извор:
ДИРЕКТНО