Будва: Пет одборника на слободи; Јовановић: Криминалци насилно смјењују власт

Sukob Rađenovića i Sekulovića, Foto: Printscreen

Пет одборника у Скупштини општине (СО) Будва – Крсто Рађеновић из Социјалистичке народне партије (СНП), те одборници Демократског фронта (ДФ) Наташа Митровић, Дејан Божовић, Јанко Димић и Ђорђе Вујовић пуштени су су данас из станице полиције у Будви након саслушања.

Свих пет одборника је приведено раније данас.

Посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) Николу Дивановића, нова одборничка већина у Скупштини општине (СО) Будва данас је изабрала за предсједника Општине Будва, док је Анђела Ивановић (Црногорска) изабрана за предсједницу СО Будва од стране 17 одборника – 12 одборника Демократске партије социјалиста (ДПС), три Црногорске, једног из редова Социјалдемократа (СД) и независног одборника Стевана Џаковића.

У салу СО Будва желио је да уђе одборник ДФ Милан Шољага, али му приватно обезбјеђење то није дозволило, јер им је речено да је забрањено.

Шеф кабинета предсједника Општине Будва Марка Царевића (ДФ) и функционер ДФ Никола Јовановић казао је да да криминална организација насилно смјењује власт а не дозвољава да Шољага уђе на сједницу.

Он је казао да су одборници ДФ испрскани спрејом од стране приватног обезбјеђења.

Сједница СО Будва је била прекинута па настављена, након што се сала провјетрила од употребе бибер спреја, потврђено је „Вијестима“.

У скупштинској сали раније је умало је дошло до физичког контакта између одборника Крста Рађеновића (СНП) и Милије Секуловића (ДПС).

Одборници Демократског фронта (ДФ) и Социјалистичке народне партије (СНП) ушли су раније на сједницу нове већине у СО Будва послије бројних перипетија са приватним обезбјеђењем на улазу у холу зграде.

На видео надзору сале се наводно види да да је одборник ДФ Ђорђе Вујовић употријебио бибер спреј, а да је одборник ДФ Јанко Димић два пута ударио независног одборника Стевана Џаковића у предјелу груди.

Одборник ДФ Ђорђе Вујовић је снимио кандидата за новог градоначелника Николу Дивановића унутар сале обраћајући се јавности да је доведен из Подгорице да задужи Будву за 40 милиона еура.

Убрзо је на сједницу упало и приватно обезбјеђење.

Јанко Димић (ДФ) казао је да је бачен сузавац и да су одборници истјерани.

Крсто Рађеновиц (СНП) казао је да је одборник бачен на земљу и прскано му у очи и да су малтретирани од стране организоване криминалне групе (ОКГ).

Одборници Крсто Рађеновиц (СНП) и Дејан Божовић (ДФ) одведени су у полицију.Одборници нове скупштинске већине у Будви, ушли су раније у зграду Скупштине општине Будва, овог пута им је дозвољено на главни улаз, без легитимисања.

Симпатизери ДФ-а добацивали су независном одборнику Стевану Џаковићу да не улази у зграду.

Одборници ДФ заустављени на главном улазу од стране приватног обезбјеђења.

Odbornici DF-a i SNP-a ispred SO Budva

Одборници ДФ-а и СНП-а испред СО Будвафото: Вук Лајовић

Одборници ДФ И СНП одбијају да покажу легитимацију обезбјеђењу из приватне агенције који не жели да покаже своје легитимације.

Приликом уласка оно су успјели да сниме припаднике обезбјеђења.

Досло је до комешања када је обезбјеђење покушало да спријечи одборницу ДФ-а Наташу Митровић.

Представници медија су заустављени поново на улазу.

Новинарка Побједе Ђурђица Ћорић насилно је избачена хола, одборници ДФ-а скочили да је бране од приватног обезбјеђења.

Новинарка Ћорић је подигнута и гурана у холу , да би је потом избацили напоље.

Извор: Вијести