(ВИДЕО) Погледајте снимак којим се ДОКАЗУЈЕ да је полиција испалила сузавац на дјецу у Будви


Сузавац у спортској дворани у Будви/Принтскрин

Ако неком и даље није јасно ко је 24. јуна 2020. бацао отров на Спортски комплекс у Будви гдје се одржавао дјечији тренинг – ту је снимак.

Да се разумемо, ово што су сузавце испалили у правцу горњег дела спортског објекта пуног деце је тешко кривично дело, а ништа мањи проблем није ни чињеница да су гомилу сузавца испалили на грађане који су стајали и нису угрожавали нити полицију нити јавни ред и мир….

Као и увек, ево пропис па читајте:

Хемијска средства

Члан 71
Хемијска средства могу се употријебити РАДИ ОДБИЈАЊА НАПАДА И САВЛАЂИВАЊА ОТПОРА који се не могу обезбједити употребом физичке снаге, ручног спреја са надражујућим дејством и службене палице, ради успостављања нарушеног јавног реда и мира, ради ослобађања затвореног простора од лица, за рјешавање талачких ситуација и у случајевима кад су испуњени услови за употребу посебних врста оружја и експлозивних средстава или за употребу ватреног оружја утврђених овим законом.

Хемијским средствима сматрају се сузавци за краткотрајну употребу, који по престанку дејства не остављају било какве посљедице на психофизичко и опште здравствено стање, као и хемијске материје блажег дејства од сузавца.

Приликом употребе хемијских средстава у БЛИЗИНИ УСТАНОВА У КОЈИМА БОРАВЕ ДЈЕЦА И СТАРИЈИ, БОЛНИЦА, ОСНОВНИХ ШКОЛА И ПРОМЕТНИХ САОБРАЋАЈНИЦА И ЛАКО ЗАПАЉИВИХ МАТЕРИЈАЛА ПРЕДУЗИМАЈУ СЕ И ПОСЕБНЕ МЈЕРЕ ЗАШТИТЕ.

Хемијска средства СЕ НЕ УПОТРЕБЉАВАЈУ ПРЕМА ЛИЦИМА која се налазе у близини експлозивно-запаљивих материја, на великој висини и НА СЛИЧНИМ МЈЕСТИМА ГДЈЕ БИ МОГАО БИТИ УГРОЖЕН ЖИВОТ ЉУДИ.

– Закон о унутрашњим пословима („Сл. лист ЦГ“, бр. 44/2012, 36/2013, 1/2015 и 87/2018) -„, реаговао је на свом Фејсбук профилу правник Мироје Јовановић.

Извор: ИН4С