Корона представа у сали СО Будва без присуства новинара: Скупина са Словенске плаже завршила свој „перформанс“

Budva-19

Први пут медијима забрањено да присуствују избору градоначелника, након завршене сједнице одборници нове већине у пратњи полиције вратили су се у канцеларије

Предсједник СО Будва Крсто Радовић казао је да се данас не одржава сједница парламента, већ корона парти, те да су згажени сви закони.

“ Као што су наредили да се грађани Будве баце под ноге овим специјалцима”, казао је Радовић и поновио да су за стање у Будви одговорни министарка Сузана Прибиловић, Никола Дивановић, Предраг Јелушић и Снежана Куч.

 Никола Јовановић, шеф Царевићевог кабинета казао је да медијима није дозвољен улазак, чиме није испуњен основни услов- јавност и присуство јавности на сједницама.

“Ангажована је промотивна маркетиншка сгенција Инфо биро да снима овај предизборни скуп ДПС-а. Они немају легитимитет да доносе било какву одлуку, јер све што буду добијели је правно необавезујуће, представља извршење кривичног дјела, правно насиље, правну хајдучију и завршетак локалног државног удара”, казао је Јовановић.

Нико од одборника владајуће коалиције из редова ДФ, Демократа, СНП, УРА, није хтио да уђе у скупштинску салу, иако су били на списку, и тиме показали да не дају правни легитимитет сједници.

Одборница ДПС-а Снежана Куч, коју је нова одборничка већина, на незаконит начин, у ресторану комплекса „Словенска плажа“, именовала за вд предсједницу парламента, заказала је за десет часова по хитном поступку прву сједницу локалног паламента на којој ће бити бирани нови сазиви скупштинских одбора, али и формализовати одлуку појачаног присуства припадника обезбјеђења у Општини.

Одборници ДФ-а и СНП-а Ђорђе Вујовић и Крсто Рађеновић затражили су од приватног обезбјеђења да се легитимише, оптужујући да је оно преузело парламентарни живот у Будви.

“Шаљемо поруку Душку Марковићу да послије 15 . минута стиже 16.”, поручио је Вујовић.

Вујовић је одбио да удје у зграду Општине јер приватно обезбјеђење које је легитимисало одборнике, није хтјело да се идентификује, нити покаже легитимацију.

Он је казао да се осјећа угрожено од стране неидентификованих лица те телефоном позвао станицу полиције да пошаље патролу и ухапси особе без ознака.

У зграду Општине ушло свих 17 одборника „нове већине“ и Владимир Булатовић.

За 14 часова заказана је друга сједница на којиј се бира градоначелник и предсједник СО, те разрјешава дужности потпредсједник Општине Марко Марковић из Демократа.

Куч није упутила званичан позив медијима да присуствују сједницама.

У скупштинску салу Куч је дозволила улаз, како пише у одлуци коју је донијела, само одборницима локалног парламента.

Куч је у допису навела да неће бити преноса сједнице и да због ограниченог броја мјеста у сали и препорукама НКТ- а представницима медија није дозвољен улаз.

Први пут медијима забрањено да присуствују избору градоначелника.

Представници медија с затражили од обезбјеђења да позове одборницу ДПС-а како би им објаснила због чега не могу да присуствују сједници, али тај захтјев је одбијен.

У скупштинској сали се налази особа која је у самоизолацији

Лидер Демократа Будве и одборник Мијомир Пејовић казао је да је међу одборницима у скупштинској сали СО Будва особа која је у самоизолацији.

“Молим новинаре да провјере да ли је та особа у скупштинској сали. Не долази на посао јер је у самоизолацији, а данас је дошла на сједницу”, запитао је Пејовић.

Извор:
ИН4С