Трећи дан заробљени на граници: Ђакон Дојић и малољетни син жртве полицијског прогона СПЦ

o-kosta-dojic

Како нам је казала, данас иде опет до границе како би мужу и сину понијела храну и воду, али и бензин, јер је у току дана толико вруће да морају остати у аутомобилу са упаљеном климом а већ трећи дан су задржани

Ђакону Константину Дојићу који вјерску службу већ осам година обавља у Саборном храму у Никшићу и има канадско држављанство није дозвољен улаз у Црну Гору већ трећи дан. Он и његов малољетни син двије ноћи су провели у аутомобилу на граничном прелазу Илино брдо на улазу у Црну Гору.

Дојић је из породичних разлога, каже, био ван Црне Горе. Сачекао је да се донесу мјере по којима може да се врати. Санитарна инспекција на граничном прелазу Илино брдо синоћ је допустила Дојићу да уђе у Црну Гору и само је требало да се одлучи иде ли у карантин или самоизолацију. Међутим, онда се укључила полиција.

Трећи дан на граници, без нових информација о томе када ће бити пуштени

У кратком разговору са новинаром ИН4С, супруга ђакона Дојића је истакла да нема новијих информација, те да чекају реакцију канадске амбасаде којој су се обратили.

Наводи да су се обратили Амбасади и електронским путем због хитности поступка.

Како нам је казала, данас иде опет до границе како би мужу и сину понијела храну и воду, али и бензин, јер је у току дана толико вруће да морају остати у аутомобилу са упаљеном климом а већ трећи дан су задржани.

Подјсећамо, у јучерашњем разговору за наш портал, ђакон Коста Дојић је изјавио да се и даље налази на граници али да сада већ полицијски службеници покушавају да нађу нове начине како би му онемогућили улазак у земљу.

Како наводи, они му чак нису дозволили ни да потпише пуномоћје адвоката, већ дрско одбијају правну обавезу уз само једну команду – да напусти земљу.

Гранични полицајци су ову ситуацију покушали да искористе и раздвоје Дојића од породице! Ђакон Дојић их је упозорио да дјецу не мијешају у њихове намјере, јер у супротном има право да тражи помоћ социјалне службе за поступање на штету дјеце.

Он позива полицију да поштују правила, као што их поштује он који им каже јасно и гласно – водите ме у карантин ако је то услов, не бјежим од карантина, само не желим да ме одвајате од породице и да настављате ову врсту притиска на моју супругу, дјецу и мене.

Извор:
ИН4С