Апел Хагу и Црвеном крсту: Пустите Младића у болницу, могао би да умре

ARCHIV - General Ratko Mladic (Archivfoto August 1995). - Der wegen Kriegsverbrechen angeklagte bosnisch- serbische General Ratko Mladic hat bis 2002 den Schutz der jugoslawischen Armee genossen. Mladic habe sich bis Mai 2002 «ganz legal» in Armeekasernen aufgehalten, sagte Srboljub Nikolic, Oberstleutnant a.D. der jugoslawischen Armee, am Dienstag vor Gericht in Belgrad. Nikolic hatte damals den Befehl bekommen, die Entfernung des Angeklagten aus der Kaserne der Garde in Belgrad zu organisieren. Die Garde ist die Eliteeinheit der Armee. Foto: Drago Vejnovic +++(c) dpa - Bildfunk+++

Генералов бранилац Драган Иветић рекао је да је очигледно да третмани које предузимају притворски лекари не дају никакву корист, јер је Младићу све горе

Тим одбране генерала Ратка Младића затражио је од предсједника Механизма у Хагу Кармела Ађијуса да Младића хитно пребаце у болницу, јер би у супротном могао да умре. Младићеви адвокати упутили су апел и Међународном црвеном крсту.

Тим одбране затражио је да Младић буде упућен у болницу да би се утврдило да ли има унутрашње крварење, пошто Секретаријат Механизма, који је за то надлежан, није реаговао на њихове апеле, преноси РТРС.

Одбрана је од Ађијуса затражила да генералу Младићу дозволи лијечење у болничким условима, а примједбу због његовог лошег лијечења прослиједили су и Међународном црвеном крсту који надзире поступање са затвореницима у свијету.

Генералов бранилац Драган Иветић рекао је да је очигледно да третмани које предузимају притворски лекари не дају никакву корист, јер је Младићу све горе.

„Хемоглобин му је катастрофалан. Наши љекари предлажу неке третмане, који морају одмах да се ураде да би се лоцирало крварење и да се потом предузме лијечење. У супротном, можда умре“, рекао је он.

Адвокат Бранко Лукић изјавио је раније да је одбрана исфрустрирана због понашања хашког суда према лошем здравственом стању генерала Младића, преноси Спутњик.

Извор:
ИН4С