МАМА

Данас сам сахранио Вању који се родио и умро након сат времена. Није имао ко да га сахрани, од маме и њеног сина су се одрекли како родитељи, тако и муж те је све морала да преузме на себе. Трудноћа се развијала компликовано, вирус је захватио дијете и беба се у мајчиној утроби развијала са патологијом.

Љекари, родитељи и муж су је слали на абортус јер су знали да ће се беба родити и да ће свеједно умријети, а мама је поступила као права хришћанка, као прави човјек! Она је свима рекла: „какво год дијете да се роди, оно је Моје, и ја га нећу убијати. Уколико му је суђено да умре, Бог ће га узети.“ Ове ријечи се никоме нису допале!

Љекари су долазили код мајке кући, грдили је и наговарали да убије дјетенце, а то је и логично јер је за породилиште смртни случај лош показатељ, а за абортусе добијају још и награду од државе.

Но мама је била непоколебљива!


Свештеник Андреј Барабаш сахрањује дијете

Долазила јој је и полиција коју јој је послало гинеколошко због тога што је она игнорисала позив љекара да оде на абортус.

Мама је била непоколебљива!

Отпустили су је са посла јер јој гинеколошко није издало потврду о трудноћи.

Мама је била непоколебљива.

Муж ју је напустио, издао је своју жену и оставио у тешкој животној ситуацији, нарушио је завјет који је изговорио и пред матичарем, рекавши јој: „то су твоји проблеми, решавај их сама!“

Мама се држала и штитила је свога Вању. У тридесетој недјељи мама је родила Вању, а после сат времена њен син је умро. Нисмо на жалост стигли да га крстимо.

Упокоји Боже младенца Вању!

Ово је прича о правим МАЈКАМА.

Волите своју дјецу!

Свештеник Андреј Барабаш

Са руског: Парохија Кравичка

Извор: Хришћанске приче