Мирослав Шолевић: Вучић је НАТО официр, окупио је полусвет

Vučić_Beta_Miloš_Miškov_627x940

Актуелни режим у Србији није способан да реши питање Косова и Метохије, каже за direktno.rs лидер српског покрета отпора с краја осамдесетих година прошлог века на Косову и Метохији, Мирослав Шолевић.

Шолевића је почетком деведесетих година с Косова протерала српска власт, управо она која је завладала Србијом злоупотребивши бунт косовских Срба против вишедеценијских притисака и злочина које су албански сепаратисти чинили над косовским Србима и Црногорцима. Шолевић од тада живи у Нишу, није политички активан, али прати сва дешавања која се тичу Косова и Метохије. Каже да је Александра Вучића писмено упозорио да се издајом Косова не добија само титула највећег издајника у историји српског народа, већ се широм отварају врата даљој разградњи Србије.

Да ли ће ова власт на челу с Александром Вучићем дозволити да Косово постане члан УН?

– Александар Вучић је ирелевантан за решавање овог питања. Што се тиче њихове памети и позиције у коју су доведени од стране НАТО они би то урадили, али је то неизводљиво. Однос снага се у свету битно променио. Можда је, због кобајаги пута у Европу у коју никада нећемо да стигнемо, да нас не би даље притискали речено Русима да „закоче“. Међутим, амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко је недавно поновио да је Резолуција 1244 камен темељац решавања косовско-метохијског чвора. Кина и Русија имају њихов државни интерес да не дозволе један такав безобразлук. Основа за решавање косметског питања мора да буде и признање НАТО планера да је разбијање Југославије била велика политичка грешка и изузетно штетна. Косово као лажна држава нема шансе да опстане – каже Шолевић за Директно.рс.

Да ли је евентуална подела добро решење за Србију?

– Могло би Косово да се подели на Косово и Метохију и оба дела да буду у саставу Србије. Само је то нормална подела, свака друга је ненормална. Овај режим који је на власт дошао на НАТО таласу нема шансе да ишта реши. Питање Косова је дипломски рад сваког европског политичара, а да не причамо о српским. За сваког политичара питање Косова је питање живота и смрти. Последњи пример за то је био Зоран Ђинђић. Ђинђић је убијен због Косова. Чим је прогледао одмах су га ућуткали. Схватио је шта је Косово у националном погледу. Прва ствар коју треба да уради свака нормална власт у Србији је да каже прекидамо све разговоре док се на Косово и Метохију не врате сви протерани Срби. Данашњој генерацији Срба све више недостаје Косово. Без Косова не постоји ни српство ни Србија.

Да ли су људи који данас представљају Србе на Косову достојни те деликатне обавезе и одговорности? Пре свега мислим на Српску листу?

– То је полусвет који је скупио Вучић, а не ваљају ни две паре. Они су скупљени и од стране Вучића, а и делимично од те квислиншке власти на Косову и они ће вероватно једног дана подлећи одговорности за квислиншко деловање. Једна ствар је да заступаш свој национални интерес, а друга ствар је да улазиш и да будеш део окупационе власти, то је квислиншко дело. Али је бомбона и обланда које нам продају непријатељи српства и Србије су тако упаковани да изгледа као да ће они да бране наше националне интересе.

Српском листом као и Канцеларијом за Косово и Метохију руководи Марко Ђурић. Поверен му је највећи државни проблем?

– Марко Ђурић је СНС апаратчик. То је човек кога, кад се прича о политици, треба жалити. Он о политици појма нема, као ни онај који је био пре њега, као ни онај што је био пре његовог њега. Значи ту се доводе људи који ће да подржавају НАТО причу, као Србија ће да добије нешто, Србија ће да уђе у Европу итд. Сви су они практично део шарене лаже, а нису ни свесни тога. То што се Марко Ђурић и Александар Вулин баве националним питањем значи да немамо озбиљну намеру да заштитимо националне интересе на Косову. Ђурић у свакој својој реченици шест пута спомене председника Вучића. Свака његова јавна прича је како је председник Вучић рекао ово, како је председник Вучић рекао оно… То је безлична личност, без интегритета и ауторитета. Његов ауторитет се заснива на парама које се деле, али се деле на веома криминалан начин. Под тим подразумевам да постоји једна група на Копаонику, то мени кажу људи са Косова, и та група одлучује коме ће да се дају паре, а коме неће. Људи од интегритета са Косова и Метохије се не питају низашта.

Буџет Канцеларије за Косово и Метохију је 50 милиона евра. Како би живела српска заједница када би сав тај новац заиста завршавао на Косову?

– Живели би сигурно много боље и држава Србија би по међународном питању решавања Косова стојала много боље. Верујем да се ненаменски троши 80 одсто тих средстава. Наводно један део новца иде за помоћ Србима да би опстали на Косову, а у ствари највећи део иде у криминалне струкутре и одатле се враћа криминалцима који о томе одлучују.

Много људи блиских СНС-у и СПС-у прима велике плате као да раде на Косову, углавном у непостојећим фирмама или општинским већима, а годинама нису крочили на Косову. Истовремено многим Србима који живе у енклавама је угрожена егзистенција?

– То је чист криминал. Пронађен је образац како да одређени партијски кадрови буду удомљени, а да немају никакву радну обавезу. Само у општини Приштина има 900 запослених, у непостојећој општини.

Зашто је убијен Оливер Ивановић?

– Врло је тешко питање зашто је убијен Оливер Ивановић. То ће тек касније да се сазна. Оливер је сметао овом режиму, али није искључено да га је убио неки албански терориста. У овом тренутку на властима у Београду је одговорност јер га није заштитила, с обзиром да се зна да је Оливер Ивановић човек који је сачувао северни део Косова у оно време.

Када очекујете да ће бити решен проблем Косова и Метохије?

– Опозиција још није избацила некога ко ће Вучићу озбиљно да запрети у политичком смислу. Вучић је НАТО официр кога су на власт довеле окупационе снаге. Питање Косова неће бити решено док на челу Србије не доведемо краља. Дакле, да имамо председника који је краљ, који је прихватљив за све Србе, који је у свету познат и признат и кад он дође договориће се и са Си Ђинпингом и са Путином и са Трампом и са свима ће се врло брзо договорити да прво буде исправљена грешка о разбијању Југославије, па онда о окупацији Косова. Тај човек је Новак Ђоковић. То сви Срби знају. Чека се да Новак Ђоковић буде председник Србије.

Верујете да је Вучић спреман да призна евентуални пораз на изборима?

– Вучић све време своје изборе игра на домаћем терену, а то је путем блокаде медија и владањем медија. Сваки дан има ванредно обраћање на телевизијама у трајању од 3,5 до 4 сата. Ванредно обраћање сваког нормалног шефа државе је у три године једанпут, а код њега сваки трећи дан. То је његов начин који је изабрао да влада, вероватно су га томе научили његови саветеници Блер и остали непријатељи Србије. Међутим, играће се утакмица и на терену опозиције, а тај терен се зове улица. То се зове буна, а кад дуне буна онда буде буна за све. Хоћу да кажем да ће одмах после ове игранке коју играју Вучић и његови компањони и саветници, кренути права игранка. У Србији ће кренути литије, а литије су Божија ствар.

Да ли су могући суживот и помирење српског и албанског народа?

– Наравно. Албанци који су грађани државе Србије и који су изузетно поштени и добри људи могу слободно да живе равноправно у држави Србији, то нико никад не би требао да им оспори. А сви терористи који су учествовали у разбијању Југославије и окупације Косова морају да буду кажњени. И с наше стране, сви који су починили злочине над албанским цивилима треба да буду кажњени – закључио је Шолевић.

Извор:
ДИРЕКТНО