Пљеваљски одбор за одбрану светиња: Голубовић покушава у политичкој каљузи да нађе оправдање за отимање манастирске имовине


Воденица код Пљеваља

Предсједник Општине Пљевља, Игор Голубовић, преко саопштења „из кабинета“ пилатовски пере руке покушавајући да у политичкој каљузи нађе оправдање за отимање манастирске имовине и тврди да купца за воденицу нема. Питамо предсједника – Зашто продаје воденицу, ако већ нема купца?! Такође га питамо- Ако је воденица заиста државна зашто се не зове државна, него манастирска?! – наводи се у саопштењу пљеваљског одбора за одбрану светиња.

Манастир је воденицу саградио, никоме је никада није продао, нити поклонио и она не може бити ничија осим манастирска. Нека Игор Голубовић покаже документ на основу кога је воденица укњижена на државу и спор је ријешен. Међутим, таквог документа нема и не може га бити!!!

Они наводе да су држава Црна Гора и Општина Пљевља од Манастира Свете Тројице отеле преко 800 хектара земље и на десетине објеката. Изгледа да им је све то било мало, па сад хоће да продају воденицу стару преко петсто година. У свакој уређеној држави објекат толике старости био би третиран као објекат од историјског значаја и уживао би заштиту државе. Код нас, очигледно, то није случај.

Индикативно је то да предсједник општине са групицом одборника жели продати воденицу баш пред изборе!!! Не желимо ни да помислимо у коју би сврху могао ићи новац од продате воденице!

„У новим околностима које је изазвала одборничка већина, манастир Свете Тројице неће спорити само продају манастирске воденице, већ и самог Мотела „Водице“ који је саграђен на манастирској земљи, а за коју Манастир никада није добио обештећење“, наводе у саопштењу и додају:

„Позивамо одлазећег предсједника да се остави ћорава посла и да се окане продаје манастирске имовине. Ако има жељу за продајом, нека прода своју ђедовину, јер само на то има право.“

Када је Голубовић изабран за предсједника општине од њега смо очекивали крупне инфраструктурне пројекте, нова радна мјеста, смањење загађености града… Међутим, од тога ништа! Зато ће Голубовић дефинитивно остати упамћен као предсједник иза кога је као резултат остала само једна безуспјешна продаја манастирске воденице.

Подсјећамо све Пљевљаке, да је на предлог Игора Голубовића и Сеада Веснића отета воденица. За такаву одлуку су гласали одборници Авдо Ајановић, Харис Алаваћ, Ермин Харбић, Јасмин Кулуглија, Сабрина Хаџиосмановић, Кенана Струјић, Мерсудин Халиловић, Драгиша Сокић, Дијане Гомилановић, Момир Цвијовић, Марко Тошић, Јована Кривокапић, Данијел Живковић, Маја Рондовић, Вељко Петровић, Нада Боровић, Душам Кмежевић и Горан Церовић. Против ове одлуке поред одборника опозиције, гласали су одборници ДПС-а Предраг Цвијовић и Срђан Пивљанин„, закључили су из пљеваљског одбора за одбрану светиња.

Извор: ИН4С