Ко брине ЗА НАШУ ДЕЦУ?

Ко брине ЗА НАШУ ДЕЦУ?

Уједињене нације су прогласиле 1.јун за међународни празник ДАН ДЕТЕТА а многе га државе славе као свој државни празник. Истог дана се прославља и Глобални ДАН РОДИТЕЉА.

Има ли места слављу?

Када се погледају међународне конвенције, директиве које се односе на децу и родитеље, међународне здравствене смернице, протоколи,   национални закони о правима деце, породично и родитељско право,  на први поглед изгледа да све иде у смеру добробити и благостања деце и родитеља. Међутим, када политике које спроводе међународне и домаће институције, организације цивилног друштва које се баве дечијим правима, укрстимо са онима које се баве људским правима, образовањем, културом, јавним здрављем, животном средином и другим политикама почињу да нам се откривају многе чињенице које су озбиљна претња за нашу децу и  породицу.

Чињеница је да се у Србији суочавамо са многим изазовима и претњама које већ имају или ће имати озбиљан негативан утицај  на  сигурност, безбедност и благостање наше деце.

Водеће претње по нашу децу и родитеље:

Законио људским правима и закони који су у скупштинској процедури и чекајуусвајање, а представљају озбиљан ударац на традиционалну породицу а још већи на здрав развој и добробит деце као што су  Закон о правима детета,  Закон о истополним браковима иЗакон о родном идентитету које међународна заједница и ЛГБТ лоби снажно гурају да се што пре изгласају. Предложеним законима, са једне стране, родитељи који у религиозном духу  васпитавају своју децу, где се негују традиционалне  улоге мушкараца и жена, где се деца уче богољубљу, родољубљу, високим моралним вредностима, практикује црквени живот, могу бити законом санкционисани са крајњом мером одузимања деце. А са друге стране деца, у истополним заједницама, бивају по предложеним законима, препуштена ЛГБТ партнерима/старатељима на милост и немилост,  подвргнути   противприродном моделу живота и васпитању, што може оставити крајњи негативни утицај на њихов духовни и психо-физички развој. У таквим заједницама постоји велика вероватноћа да им се наметне трансродно васпитање и ЛГБТ вредности, што ментално и емотивно децу збуњује и могу им се нанети трајне последице. Још у раном детињству  деца која живе у ЛГБТ заједницама, се излажу  високом ризику да лако дођу у контакт са психо-активним супстанцама и алкохолом. Злоупотреба супстанци и алкохола и борба са зависношћу представља значајан проблем међу члановима лезбејске, геј, бисексуалне, трансвеститске и квир (LGBTQ) заједнице. Статистички подаци Америчког центра за зависност,  показују да одрасли припадници LGBTQ популације двоструко више користе дрогу и алкохол него хетеросексуалци. А ако се гледају статистички подаци о адолесцентима тада су бројке застрашујуће,  које кажу да 90% LGBTQ младих користе дрогу. Такође, могу лако да дођу до њихових  играчака за одрасле (садо-мазо, аналних…)  или да им деца сама постану њихове играчке јер се појачава тренд јавног промовисања признања педофилије и инцеста као људских права.

Образовно – васпитни програми и плановиконципирани су тако да су усмерени на уништавање традиционалних породичних вредности,  негују индивидуализам, одрицање од националног и природног родног идентитета, разбијају традиционалне улоге мушкарца и жене у породици, везују децу за IT и виртуални свет и намећу им се кроз разне програме LGBT вредности. Свако противљење таквим нездравим политикама сматра се повредом закона, хомофобијом, фашизмом, затуцаношћу, ретроградношћу…

Еколошко – здравствене претње: загађен ваздух, вода, храна,  либерализација GMO хране, неконтролисано излагањеwi-fiелектомагнетном зрачењу које има кумулативан негативан ефекат на здравље посебно деце, увођење  5G микроталасне мреже без безбедносних гаранција,  присилна вакцинација, последице НАТО бомбардовања  остављају озбиљне последице на здравље, генетику нације и повећај стерилитета…

Медији, уметност и култура – Кроз већину медијских, уметничких и културних садржаја (чак уз подршку националних државних медија и институција) промоција содомизма, сатанизма, окултизма, разврата и осталих неморалних вредности и стилова живота, исмејавање и стигматизација хришћанских вредности, замена националног идентитета за глобални, стварају велики проблем родитељима традиционалних породица како да ефикасно и на прави начин заштите своју децу.

Секте– број секти и окултних метода је  у порасту а веома мала информисаност родитеља и адолесцената о њима. Велика су претња јер многе методе  за основу имају окултизам и контролу ума а законом су признате и уведене у систем здравства, васпитања и образовања. Неке су веома популарне, као нпр. НЛП метода, разне врсте медитација које се уз  јогу практикују од пренаталног периода до сениорског доба. Суптилно опасно деловање секти кроз алтернативне методе лечења, самопомоћи,  разних квази духовних праваца и пракси, програми вртића и школа у којима се практикују „напредни“ холистички програми као нпр. „Валдорф педагогија“.

Социјално – економскаполитикакоја се спроводи довела је до тога да у Србији 115.000 деце живи у сиромаштву, док је додатних 30,2 одсто у ризику да падне испод линије сиромаштва, а према подацима УНИЦЕФ-а. Уместо наше деце и  родитеља, државна политика је таква да подржава  стране држављане и мигранте кроз субвенције, неповратна средства  за инвеститоре, бесплатне уџбенике, новчану подршку породицама миграната а са друге стране неповољни кредити за наше грађане за покретање послова, скупи уџбеници, одузимање деце сиромашним породицама и предавање хранитељским који добијају државна средства.

Корупција и криминал су постали веома раширениу Србији имају за последицу да још није разбијена добро организована мрежа крађе беба из породилишта и мрежа продаје наше деце из социјалних установа на светском тржишту.

Када све ове претње сагледамо и још много других, које нису поменуте а долазе од стране међународних институција и државе, ваља сви да се дубоко збринемо и уместо славља, кренемо активно да бранимо  безбедност и благостање наше деце и своја родитељска права и слободе.

Драги родитељи, како ствари стоје за сада, ви последња одбрана вашој деци. Срећно!!!

Александра Кнез-Милојковић

Извор: ИФН