Преминуо професор Живорад Лазић: Чувени Ђиђа многе генерације извео на пут, са Косова никада није желео да оде

profesor Zivorad Lazic

Данас је у Београду, где се налазио на лечењу после можданог удара преминуо Живорад Ђиђа Лазић цењени професор правних предмета Економско-трговинске школе у Лапљем селу

Данас је у Београду, где се налазио на лечењу после можданог удара преминуо Живорад Ђиђа Лазић цењени професор правних предмета Економско-трговинске школе у Лапљем селу на Космету који је био и потпредседник Српског националног форума.

Професор Ђиђа, како су га звали ученици и они који су га познавали, извео је многе генерације ученика, а написао је и монографију „Отети завичај“, сведочанство о животу и страдању мештана Угљара надомак Косова Поља где је и живео.

Они који га познају и његови ученици описују га као изванредног професора , високоморалну личност али и патриоту. Правда за Србе на Космету и њихов опстанак били су део живота професора Лазића,професора права Економско трговинске школе у Приштини која је после ратних сукоба измештена у Косову Пољу.

Рођен је 5.октобра 1960 године у селу Угљару, у општини Косово Поље где је провео читав свој живот. Осим свог места и школе у којој је предавао професору Лазићу је Космет био у срцу и зато је увек говорио да никада, макар он једини остао, неће отићи са Космета. Отишао је, како се надају они који су га познавали и ценили, на боље место и вечни починак али као особа која је вредна поштовања и памћења.

Извор:
НОВОСТИ