НЕ ОДБИЈАТЕ ВАКЦИНУ ВЕћ ЈЕ ОДЛАЖЕТЕ И ТРАЖИТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

vakcinacija grafika

ДОМ ЗДРАВЉА НОВИ САД је пустио допис да се могу потврде издавати деци за школу и вртиће и деци која нису вакцинисана али да се стави напомена да је родитељ ОДБИО ВАКЦИНАЦИЈУ. И да се то даље прослеђује инспекцији.

Имамо ми разних примера да папир трпи све, и да разноразне изјаве оверене и овакве и онакве стану на папир.

Но, битно је да педијатар може шта хоће да напише у напомени али ако то није изјавио родитељ и ако то није истина то ништа не значи. Дакле може се на Суду доказивати супротно уз адекватне доказе.

Битно је да имате унапред предату изјаву да НЕ ОДБИЈАТЕ ВАКЦИНУ ВЕЋ ДА ЈЕ ОДЛАЖЕТЕ И ДА ТРАЖИТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ.

А педијатар на папиру може на потврди да напише и да му рецимо дугујете 100.000 еура или да Сте одбили да му предате стан у својину… папир трпи све, то што напише да Сте одбили вакцинацију тешко ће доказати ако сте предали све папире о одлагању вакцијације на време. За лажни исказ на таквој потврди се кривично одговара.

Једнострана изјава педијатра није меродавна није правно важећа, још ако поведете са собом и супруга или супругу, имате и сведока да нисте одбили вакцинацију.

Важно је да познајете своја права, свако то треба да зна, није битно да ли сте завршили правни факултет ваше фундаментално право је да знате како да се поставите и како да поступате.

Са поштовањем
адвокат Милина Дорић