ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ! Државо, ко је човеку запалио кућу?

zeljko veselinovic

Полиција је почела да испитује џип који је непосредно пре пожара кружио око Дејанове куће, рекао је председник Удружених Синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић за Директно.рс о запосленом у Министарству одбране и Војсци Србије којем је пре два дана спаљена кућа у Сурчину.

Не заборављамо! Кућа је изгорела, човек је остао без крова над главом, истрага тапка у месту, држава ћути. Питамо, ко је запалио кућу Дејану Павловићу, председнику синдиката „Слога“ запослених у Министарству одбране и Војсци Србије?

– Дејан је јуче дао изјаву. Истражни органи су рекли да су почели да испитују џип, за који су све комшије дале сличан опис, а који се ту никада није појављивао, јер је то викенд насеље, није прометно и тешко да неко ту може случајно да прође – рекао је Веселиновић.

Незванично, рекли су да је мала шанса да се било шта десило случајно, казао је председник УСС „Слога“.

– Полиција је исто утврдила да је неко одврнуо сијалицу на трему комшије који живи до Дејана. Прво су мислили да је била покварена, јер њему баш тај дан није радила – казао је Веселиновић, додајући да се доста људи из државног врха информисало о овом случају.

Док су поједини таблоиди навели да је Павловић рекао ватрогасцима да је до пожара највероватније дошло због лоших инсталација на расвети која се налази поред бунгалова, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин нису се оглашавали о овом случају.

– Најодговорније, под моралном и кривичном одговорношћу изјављујем да ја – Дејан Павловић то ватрогасцима нисам рекао и да такво писање таблоида видим као нечији покушај да се истина о томе ко је запалио кућу никада не открије, већ да се ја као председник синдиката и подофицир Војске Србије морално облатим – навео је Павловић у писаној изјави

Подсетимо, Павловићу је бунгалов у Сурчину изгорео око 1.45 часова, у ноћи између суботе и недеље,  а из сна га је пробудио јак лавеж паса, који му је и спасао живот.

Он  је био трн у оку власти, јер је током ванредог стања више пута обавештавао јавност путем саопштења о одговорности одређених старешина у војсци, који су изложили ризик вируса корона, чиме је добар део војника био инфициран.

Такође, писао је кривичне пријаве генералима и официрима, министру Вулину и бавио се разним аферама.

Извор:
ДИРЕКТНО