У Македонији карта НДХ, на РТЦГ-у Томпсон

tompson

Необични инциденти у новопеченим НАТО чланицама на 9. мај. На карти поштанске марке у Македонији у оквиру НДХ се налазе РС и делови Србије, а у ЦГ јавни сервис пустио Томпсонову песму

Пошта Северне Македоније је поводом Дана победе над фашизмом издала поштанску марку са картом квислиншке Независне Државе Хрватске у проширеним границама, објављено је на сајту srbi.mk. Организације Срба осудиле тај потез. На карти која се налази на поштанској марки, у оквиру НДХ се налазе делови Србије и целокупна Република Српска.

NDH-t

Овакав потез Поште је наишао на негодовања и осуде Срба, као и две највеће српске организације у Северној Македонији, Демократске Партије Срба у Македонији и Српске Заједнице у Македонији.

Портал kurir.mk пише да је Северна Македонија желела да искаже захвалност Хрватској за помоћ у евроинтеграцијама и да је марка издата у оквиру серије “Северна Македонија у ЕУ”.

Ипак, објављена је погрешна карта – карта “велике Хрватске”.

ТОМПСОН НА ЈАВНОМ СЕРВИСУ ЦРНЕ ГОРЕ

Јавни сервис Црне Горе, РТЦГ, Дан побједе над фашизмом је почело “прославом” на врло аутентичан начин – промовишући и величајући фашизам!

Јавни сервис Црне Горе, РТЦГ, Дан побједе над фашизмом је почело “прославом” на врло аутентичан начин – промовишући и величајући фашизам! Одмах након званичне химне Црне Горе коју је иначе написао усташки сарадник Секула Дрљевић, програм је настављен пјесмом Марка Перковића Томпсона – освједоченог промотера усташке, фашистичке идеологије.

У току спота Томпсонове пјесме примјећује се и “алат” који неодољиво подсјећа на “србосјек”, коришћен у усташким логорима.

Извор:
СТАНДАРД