ИМУНИ НА „ИМУНОГ“

imuni2-

Да ова вест није објављена на званичној интернет страници РТС-а, помислио бих да се ради о Њуз.Нет-у.

Италијанска влада планира да у сарадњи са фирмама Била Гејтса „Гугл“ и „Епл“ развије апликацију „Имуни“, „чија је сврха мапирање и праћење особа“ који су заражени Ковидом-19.

Да би била учинковита, фамозну апликацију би требало да инсталира преко 60% Италијана. У тексту није прецизно објашњено ко ће располагати огромним бројем приватних информација, да ли ће оне бити избрисане или ће остати, како кажу, „анонимне“.

Даље се наводи: „Циљ те апликације је да упозори друге особе да се налазе у близини људи који су позитивни на Ковид.

И овде, такође, није јасно објашњено како би то изгледало и шта би у том моменту особа која је добила обавештење да се близу ње налази особа позитивна на ковид, требало да уради.“

Па шта треба људи да ураде?

Можда да свако од нас има бибер-спреј у џепу, или, не дај Боже, неко хладно или ватрено оружје, па да у паници и страху, убијамо једни друге.

Заповест „Љуби ближњег свог“, после бесомучно пута понављаних фраза „социјално дистанцирање“, „смањивање физичког контакта“, „покривање лица маскама“… претвориће се у „Бежи од ближњег свог“ или „Убиј ближњег свог“ да би сачувао себе. Ширење страха и панике, који се интензивно потенцирају преко масовних медија, учиниће људе ирационалним, уплашеним и себичним, самим тим и неурачунљивим у својим поступцима.

Ја не могу да постојим сам, Ја постојим једино у контакту са Другим. Сви људи су у већој или мањој мери болесни, физички или духовно, и помоћ Другог нам је потребна да бисмо се излечили.

Да ли је апликација „Имуни“ у обланду „брига о здрављу“ (не)спретно упакован још један мали пут да се дође до прокламоване „златне милијарде“, да се људи међусобно „самоизолују“, да не кажем поубијају?

Овакве непромишљене акције (непромишљене од стране држава које их спроводе, а врло добро промишљене од стране оних који их предлажу) довешће људску цивилизацију у потпуно неодрживо друштвено и социјално стање.

„Имуни“ у мом телефону?

„Имуни“ у вашем телефону?

НЕ, хвала!!!

Извор:
ИФН