Соња Павловић: Дошла сам из Србије у Србију и послали су ме у самоизолацију на 28 дана – да ли је власт признала „Косово“?

Sonja-Pavlovic

Соња Павловић из Грађанске платформе је упитала, на протесту опозиције, да ли је власт признала Косово. „Дошла сам из Србије у Србију и послали су ме у самоизолацију 28 дана. У МУП-у су ми рекли да сам прешла државну границу Србије. Шта се то дешавало, док смо упорно прали руке и све мере максимално поштовали, иза леђа наших леђа“, упитала је.

О самоизолацији сам обавештена 12. дан, додала је и навела да је живи пример да је истина оно што су људи који су хапшени тврдили – да су касно обавештени.

Поставила је питање властима и како може одлуку о висини казни за кршење мера да донесе Министарство унутрашњих послова, јер се, како истиче, то доноси законом, „и то усваја Скупштина која је суспендована“. Не само скупштина, него држава, демократија, слобода, ми живимо у тиранији, додала је.

Грађанима бих поручила – сви препоручујемо да треба поштовати струку, али интересује нас зашто су власти поделиле овај народ – генерацијски, затим на оне који имају кућне љубимце и оне који немају, на дијаспору и матицу и направили велики раздор међу људима, и то није довољно него је потребно да са бакљама иду на свој народ. Господо то је недопустиво, ми то не смемо дозволити“, рекла је Павловићева.

Она је упитала власт и да ли грађани Србије имају право на још неку болест осим короне, наводећи да озбиљни болесници не могу да дођу до лекара. „Пример је инострани студент медицине, који је умро после три дана тражења лекарске помоћи, и није успео да је добије“, навела је.

Здравствени систем мора да функционише, каже, тако да сви грађани добију помоћ.

Извор:
НСПМ