Чланови СНС-а у Нишу правили бакљаду, па умало изазвали пожар

bakljada

Приликом бакљаде са терасе стана једног од функционера нишке Српске напредне странке која је била праћена скандирањем против једног од опозиционих лидера Драгана Ђиласа, на Сомборском булевару у Нишу умало је дошло до пожара након што су бачене бакље пале на тенду радње која се налази у приземљу зграде.

Као одговор на протесте грађана који сваке вечери са тераса праве буку незадовољни стањем у земљи, активисти Српске напредне странке имали су свој перформанс који се умало претворио у велики инцидент.

Како јавља репортерка Јужних вести Гордана Бјелетић са лица места, тачно у 20:30 у насељу Пантелеј на Сомборском булевару, са терасе стана у коме живи један од градских функционера Српске напредне странке из Ниша, упалијене су бакље, развучена је застава владајуће странке и почело је скандирање против једног од лидера опозиције Драгана Ђиласа.

Чуло се и озвучење из зграде у изградњи која се налази поред ње, Тончев градње, у коју су ушли чланови СНС-а и одатле скандирали и добацивали грађанима који су спорадично добацивали. Бакље су бачене на улицу, пале су на тенду пиљаре која је у приземљу. Почела је да гори, али су комшије са тераса сипале воду и спасили да се ватра не прошири. Дошли су и власници који живе у близини, почели да гасе, а дошла је и полиција и ватрогасци – прича новинарка.

Она описује ситуацију као напету, јер је било међусобног вређања грађана са тераса и чланова СНС-а.

Активисти СНС-а су били распоређени и преко пута улице, добацивали су грађанима који су говорили против њих – прича новинарка.

Сат времена након инцидента, насељем још патролирају полицијски аутомобили, испред зграде дежура полицајац, али је ситуација мирна.

Читаоци јављају да је бакљаде било и у другим деловима града. Инциденти нису пријављени.

Подсетимо, од недеље, 26. априла, грађани су кренули са протестима у 20:05, а данас је народни посланик СНС-а Владимир Ђукановић на седници Скупштине најавио одговор владајуће партије.

Извор:
ЈУЖНЕ ВЕСТИ