КиМ: У селу Церница запаљена кућа српске породице Цветковић

У селу Церница у општини Гњилане рано јутрос запаљена је кућа Светозара Цветковића, а ватрогасци су успели да спрече да кућа у потпуности изгори.

То је изјавио шеф бироа Кацеларије за Косово и Метохију Зоран Стојковић.

Он је за портал Косово онлајн рекао да власник куће живи у Јагодини са супругом, али да је становништво видно потрешено и узнемирено тим догађајем и позвао надлежне органе да нађу починиоце и изведу их пред лице правде, како екстремисти не би сматрали да су позвани да пале и уништавају српску имовину.

„Церница је етнички мешовито село, са већинским албанским становништвом, са око 2.000 Албанаца и око 70 Срба. После рушења куће Јовице Менковића, 18. фебруара, сада је изгорела још једна српска кућа. У селу је тај догађај изазвао страх и осећај несигурности и неизвесности“, рекао је Стојковић.

Цветковићева ћерка Милева Живковић, која иначе живи у Партешу, а тренутно се налази у изолацији у Јагодини јер је пандемија затекла у иностранству, рекла је да оцу још нису рекли да је кућа запаљена, јер је стар и болестан.

„Изолација ми истиче . маја и тада ћу видети родитеље. Ово је и болно и страшно, никада нисмо имали проблема са комшијама Албанцима“, рекла је она и додала да је кућа више пута обијана, да су одношене ствари, а да починиоци никада нису пронађени.

Извор: Танјуг