„Начин доделе 100 евра провера банке сигурних гласова“

100 e

Политиколог Цвијетин Миливојевић оценио је данас да је најава како ће 100 евра држава давати грађанима само ако то затраже тефонским путем, осим пензионера и социјално угрожених који их добијају аутоматски, „наједноставнији, најбржи“ начин да Српска напредна странка (СНС) фактички провери оно што стоји у банци сигурних гласова.

– Министар финансија Синиша Мали је члан најужег рукодства СНС и логично је да има партијски задатак. Реч је о предизборној кампањи – истакао је Миливојевић у изјави агенцији Бета, поводом јучерашње најаве министра Малог о измењеном начину исплате грађанима од по 100 евра.

Он је рекао да ће свако ко позове бити уписан са јединственим матичним бројем и „лако је проверљиво“ да ли је гласао на прошлим, а тако и да закључи да ли ће гласати на будућим изборима.

– Видеће да ли си гласао на прошлим изборима. Или си их бојкотовао, па сад имају наде да ли ћеш гласати ако те је поколебало тих сто евра – рекао је Миливојевић, наводећи да ће СНС добити информација и из случаја да неко не позове.

Он је нагласио да се може очекивати да владајућа странка спреми списак познатих јавних личности које критички резонују о садашној властим а јаве се телефонски.

– Биће им то омиљено штиво да кажу – руше државу, односно Вучића, јер они то представллају да руше државу, а од те државе траже сто евра – рекао је Миливојевић.

Извор:
ДИРЕКТНО