Двоструки режимски аршини: Да ли су „литургије“ на Бемакс градилиштима или Гинташу решење?

Policija-Hram

У црногорској збиљи, можете се наћи на градилишту, испред и у тржном центру и ту није битно да ли поштујете прописану дистанцу. Међутим, не можете се наћи испред православних Храмова, без обзира што поштујете прописану дистанцу. Јер следе хапшења

Црна Гора је у јеку борбе са коронавирусом увела мјере које би требало да заштите све грађане од инфекције КОВИД-19. У последње двије недјеље Национално координационо тијело је увело мјере којим се ограничава кретање грађана а полиција хапси и кажњава због кршења уведених мјера

У црногорској збиљи, можете се наћи на градилишту, испред и у тржном центру и ту није битно да ли поштујете прописану дистанцу. Међутим, не можете се наћи испред православних Храмова, без обзира што поштујете прописану дистанцу. Јер следе хапшења.

И то полицајаца који приликом привођења, немају заштитну опрему, а и не поштују „физичку дистанцу“.

Слике са подгоричких улица, градилишта Бемакса су само једна од потврда двоструких аршина НКТ и полиције, која овим „мјерама“ по свему судећи таргетира само православне вјернике.

На страници „Стефан Немања“ постављена су питање, која и ми овим путем проблематизујемо, и јавно питамо Национално координационо тијело, јер они на мејлове и позиве портала ИН4С не одговарају.

Да ли се приликом хапшења и привођења поштује дистанца? Да ли су полицајци (који се свуда завлаче и наподложнији су зарази) удаљени довољно од оног кога приводе?

Да ли се у полицијским возилима приводи само по једна особа?

Да ли се дезинфикују возила прије него у њих приведу следећу особу?

Да ли су у притвору по једна особа у свакој притворној јединици и на које мјере су предузете да се притворени не заразе баш у контакту са полицијом и другим приведеним лицима?!

Извор:
ИН4С