„Директорка ‘Лазе’ бранила запосленима да носе рукавице“

Ivana_Stašević_Karličić

Гостујући у емисији „Црвена линија“ на „Н1“, др Раде Панић председник Синдиката лекара и фармацеута Србије истакао је да је директорка психијатријске установе „Лаза Лазаревић“ Ивана Сташевић Карличић написмено бранила запосленима да носе рукавице, те да је из те установе пацијент са вирусом Цовид-19 примљен на ВМА.

Најпре, да су здравствени радници присиљени да раде и поред контаката са особама оболелим од коронавируса.

– Оно што ми имамо као синдикат, а имамо добро информације, имамо 8.000 чланова и добијамо податке из целе земље, присиљени су здравствени радници да раде и после сумњивог и после сигурног контакта са зараженим – рекао је др Панић.

Он се потом осврнуо на ситуацију у болници „Лаза Лазаревић“.

– Директорка специјалне психијатријске болнице „Лаза Лазаревић“ је написмено забранила да се носе рукавице. Из „Лазе Лазаревића“ је пацијенткиња упућена, која је тестирана на Цовид-19, ка ВМА. Тако нам је на ВМА ушао Цовид.

Истакао је и да имамо врло проблематично информисање.

– Знате да је Влада доносила закључак о централизовању информација управо да би спречила да струка изнесе оно што се дешава на терену, односно да изнесе да неспособни директори који су на функцији вршиоца дужности, који су уцењени, који су ту постављени политички, једноставно покушавају на све могуће начине да прво свале кривицу на грађане, а то смо могли много пута да чујемо, а сада покушавају да свале кривицу на лекаре и здравствене раднике – закључио је др Панић.

Извор:
ДИРЕКТНО