ЕПИДЕМИЈА ЋЕ ВЕРОВАТНО ТРАЈАТИ ДВЕ ДО ТРИ ГОДИНЕ

Затворена су дечија игралишта и паркови

Затворена су дечија игралишта и паркови

Валтер Фајт: Још 2012. године испланиран је почетак и крај пандемије корона вируса

  • Немачки експерти из 2012. У документу Бундестага кажу: „Стално ће се појављивати нови случајеви и изгледа да ће епидемија трајати вероватно око три године“!
  • Медији су говорили о трајању епидемије од три недеље, затим три месеца, потом је Доналд Трамп рекао шест месеци, а сада последње саопштење у Немачкој је да се рестрикције, као последица вируса, сада процењују на две године. Дакле, сада се приближавамо том периоду од три године.
  • Слободе, основне људске слободе ће бити сузбијене
  • Све ово иде, развија се по овом обрасцу из документа Бундесвера из 2012. Колико видим – ми пратимо образац!
  • Различите земље користе различите методе и последице вируса ће вероватно бити различите
  • У документу Бундестага стоји да ће људи владиним декретима бити приморани да се вакцинишу.
  • Масовне штете у туризму, здравству, ваздушном саобраћају
  • Забрана окупљања у великим групама, мораће да их буде мање од 100, а после и од 50… Дакле, промениће се слобода окупљања
  • Контрола свих разговора и праћење људи преко мобилних телефона
  • Ако је све режирано око пандемије ко би од тога могао да има користи?
  • Да ли је режирано или није? То је у ствари ирелевантно, јер ми се налазимо у овој ситуацији из неког разлога. Изгледа да ова ситуација око пандемије неће скоро престати.

 Интервју водио: Мартин Смит

  Проф. др Валтер Фајт *

М. Смит: Догађаји везани за корона вирус су невероватно ескалирали у последњих неколико дана. Свет у коме смо се будили у последњих недељу дана, није свет у коме смо се пробудили јутрос.

Да, апсолутно!

М. Смит: Можете ли да нам дате неке информације, које сте ви примили, шта се дешава у свету?

Да кренем од почетка. Постоји толико много прича о корона вирусу на интернету. На пример, постоји много пророчанстава и проповеди, људи прекомерно причају о пророчанствима. Силвија Браун је предвидела да ће у 2020. доћи овај вирус и да ће остати кратко време и онда отићи. Било је књига и пре ове у којима се објашњавало да ће се ове ствари догодити. Било је програма у којима је говорио и Бил Гејтсда нас ово чека на хоризонту, да то није само вероватноћа, већ и права могућност. Био је и филм „Зараза“ и других филмова. Изгледа да је стање ума човечанства стављено у један калуп, како би прихватило неизбежност таквог догађаја. Овде нећу причати о тим теоријама, или теоријама завере везаним за ову тему. Нећу говорити о томе да ли су ове ствари оправдане или не, јер би могли бити у ситуацији да будемо у заблуди.

С. Браун предвидела долазак вируса 2020. године

Водарг: Ко има користи од истицања корона вируса

То значи да информације којима располажемо, које имамо јесу углавном праве информације и чак прихватамо да сваки закон који се у ту сврху припрема прихватамо и трудимо се да будемо одговорни грађани. Наравно ако би на снагу ступио неки закон који је у супротности са Божијим законом, онда то постаје друга прича.  Данас заиста не желим да говорим о оправданости и законитости, наравно, у случају нужде поменућемо две или три такве ствари, и нећу говорити да је ово криза, хоћу више да говорим о исходу, о ономе где ово води и шта је вероватни, или могући исход. Зато су нам потребне неке здраворазумске информације у погледу ове теме. Дошло је до великог броја решења и ескалација.

На пример,  влада Немачке је објавила велике ескалације у смислу рестрикција људских права и слободе удруживања и свих тих тема. У Немачкој је била једна веома интересантна дискусија на телевизији, организована од Института за научна истраживања и друштвену политику. Учестовали су експерт на пољу еподемиологије Ева Херман и  експерт на пољу респираторних болести др Волганг Водарг. Он је говорио о томе како је потпуно изненађен начином на који се поступа према вирусу у овој ситуацији, јер корона вирус, по њему припада, популацији вуруса грипа. Чак је и проценат тог вируса међу свима другим вирусима 15 одсто. Никада у прошлости ниједан од ових вируса није био посебно издвојен од осталих из те групе и није био предмет толике пажње.


Волфганг Водарг: Пандемија изгледа као оркестрирана кампања

Поменуо је, на пример, свињски грип,који је био опасан, али никад у прошлости он није издвојен из групе тих вируса и никада није постао посебан предмет у смислу пандемије. Иста ствар је и са причијим грипом, ХН вирусима. Ни они нису били изоловани и када је завршено тестирање, он није био изолован из групе и никада није постао предмет посебних правила и регулисања. Он је рекао да исто треба да се примењује и у овом случају и да не разуме због чега је ово подигнуто на тај ново и ко има користи, добити од овог претеривања са корона вирусом. Његово гледиште је интересантно и он је приказао различите статистике и исходе и то је била веома интересантна дискусија.

Документ Бундестага из 2012. је образац оног што се сада догађа

Без обзира на ово немачки Бундестаг је раније сачинио и издао један документ, другим речима званични документ и тај документ се води под бојем 17/12051 од 3. јануара 2013 године! Документ је заснован на истраживању из ове области, везано за могуће епидемије и катастрофе и на то како држава треба да реагује на то!


Документ Бундестага из 2012. године по коме се све око корона вируса одиграва

Мени је овај документ фасцинантан, јер потиче из 2012. године, а то је било пре доста година, прошло је много времена.У првом делу документа се говори о поплавама и мерама владе против њих, а други већи део документа се односи на анализу ризика и на заштиту становништа у случају пандемије вируса, као што је Моди Сарс. Документ је невероватан, он личи на прави образац оног што сада видимо да се дешава у свету, он одсликава ово стање, личи на сценарио. То ми је јако интересантно.

Вратићу се и на филмове, јер су они такође могућа сценарија исхода догађаја и у својим ранијим предавањима сам увек причао о свету Холивуда, који није ништа друго до језуитско позориште!

Дакле, да ли ми следимо сценарио као могућност? Не причам о томе да ли је ово стварно или није стварно,  већ о могућим исходима  разних пророчанстава везаних за овакву епидемију. Гледајући овај документ стално подсећам да је он из 2012. године. То је време када се корона вирус први пут појавио, чак и у Немачкој и тада је обележен као могући фактор овакве врсте пандемије. У Документу се даје анализа тога како ће се ово завршити.

У документу се поставља питање колика је могућност да се ово догоди. И каже се да је могућност врло велика! Дакле, то ће се догодити и документ је образац тога како реаговати када се то догоди. Они овде на почетку имају табелу у којој је приказано разграњавање и штета која ће бити причињена. И потом у документу наводе цифре које ће се појавити. Ангела Меркел је надавно (11. марта) имала јавно саопштење на коме је изгледала јако забринуто и тада је рекла да ће 70 одсто становништва Немачке бити вероватно погођено овим вирусом корона!

ДР Волфрангу Водаргу је такође постављено питање какве ће бити последице тога што ће толико много људи бити заражено и он је рекао: „Ако погледате епидемију обичног грипа сценарио је обично тај да око 70 одсто људи на крају добије тај грип (неки ће рећи да су га имали, други да нису)… И то је та класична прича сваке године о вирусу грипа, којим се нико не бави.

Интересантно је да ако се врши претеривање онда сви имају овај садашњи грип. У Америци постоји сада чланак  у коме др Марк Сигал каже да имају пацијенте оболеле од вируса грипа, али које не смеју да виђају, јер су заразни…Они са њима разговарају телефоном како и утврдили и чему се ради, а иначе нису доступни ни прибори за тестирање на одређени вурус. Тако да већина људи заражених вирусом у САД није тестирана. Дакле, доктори не прегледају пацијенте, они су код куће, нису урадили тестове, па се не зна и кад имају симптоме да ли су то нормални симптоми везани за обичан грип, или не! Ни лабораторије неће да раде тестове који им се пошаљу, јер су у ризику да се заразе. Све је то доста чудно!

Планирају 7,5 милиона мртвих у Немачкој

Документ из Бундестага има графикон  који показује могуће последице по људе, људски род, на животну средину, привреду. Што се тиче смртности графикон је подељен у неколико категорија, група, од А до Е. Под Е је максималан број смртних случајева, који је израчунат на око 7,5 милиона преминулих људи од заразе! Дакле, како они кажу, ударац по људски род, биће веома јак. И још толико повређених и оних којима је потребна помоћ, дакле ради се о милионима људи.


Одељак документа немачког парламента из 2012. о корона вирусу

И има још једна интересантна ствар, то је категорија – нестали!? То је велики број, јер ако узмемо максималан број од 7,5 милиона умрлих од корона вируса само у Немачкој, онда би број несталих  био од трећине до чак половине броја умрлих?! То је прилично велики број несталих  људи, они то објашњавају да су ти људи били на путу, нису се вратили, једноставно, шта већ – нема их!

Што се тиче штете по животну средину, воде, реке, животиње, ту се не очекује нека штета. Што се тиче животињског царства, ту се мисли и на пољопривредна домаћинства не очекује никаква или минимална штета код живине и стоке.

Дакле највећа штета ће бити од епидемије по људски род.

Друга веома интересантна категорија где се очекује максимална штета је привреда, национална економија. Не морају то бити велике компаније, али појединци су на удару и они ће претрпети максималну штету. Затим следи удар на јавни ред и поредак и он ће бити веома велики, што значи да можете очекивати непослишност, нереди, немири…Биће и великих политичких различитости, као и психолошких разлика.

Културна баштина и места културе неће бити угрожена.

Дакле, изгледа да ће највише бити погођена привреда у глобалу, као и политички живот, политика, биће ту максималних преокрета према овим предвиђањима. Оно што мене фасцинира везано за овај документ, јесу детаљи. То је прилично обиман документ, има око 80 страна, а две трећине се баве овим питањима.

Предвидели су баш појаву корона вируса- КоВ

Хоћу да истакнем још неколико ствари из овог документа. Та пандемија биће проширена по целом свету, јер вирус не можете да задржите у оквиру граница. Шта ће бити вектор који ће проузроковати проблем?

Сценарио је да би то могао да буде вирус Сарс. Онда се даље каже, на пример, Сарс корона Вирус  КоВ!Дакле то је интересантно, а то је било пре осам година!!! Дакле, могући вирус је корона вирус. Први који помињу је Сарс корона вирус- КоВ. Овај вирус је први пут изолован 2012. године, код шест пацијената.Оно што је интересантно је да је код истог броја пацијената почело и у данашње време, али није било пандемије у том стадијуму везано за овај вирус.

Да опишемо шта кажу у овом чланку да ће се десити. Говоре о времену инкубације и колико дуго времена треба да протекне пре него се јаве симптоми, прво кажу пет па потом треба 14 дана пре него наступе јаки симптоми, напада респираторне органе, изазива несвестицу, грчеве и што се тиче смртности, значи они који ће умрети од последица заразе (не цела популација заражених) број ће бити висок. Шта то заиста значи?

И онда, где ће се појавити? И то је врло интересантно.Кажу да ће се појавити или манифестовати у Азији, Северној Америци и Европи. Да то је баш интересантно.


Документ Бундестага из 2012. је био извор за изјаву Меркелове о 70 одсто оболелих Немаца

Зашто не и у осталом делу света? Један од разлога што ово кажу може да буде и због следећих разлога и података које наводе: дакле, кажу у почетку ће бити само десет случајева у немачкој и онда ће се ширити до 70 одсто популације, како је недавно рекла А. Меркел!

„Предвидели“ су и тачно време и место почетка појаве епидемије

Када ће се ово тачно догодити?

И они кажу у документу Бундестага да ће се то догодити у фебруару у Азији! Зар то није интересантно што се вирус сада појавио у фебруару баш у Азији, а ово је писано пре осам година, 2012. године! Још се каже да ће у Немачку доћи из Азије и да ће се после неколико недеља схватити његове пропорције и да ће онда у априлу доћи у Европу и Сједињене државе. Дакле долази из Југоисточне Азије, а то је Кина.

И доћи ће са пијаце, тамо где су животиње!!! (невероватна подударност предвиђања из 2012. са догађајима из 2019-2020.) И тачно тако се догодило!

Мени је фасцинатно што се све догађа по овом плану, чак и то да ће двоје људи који су били у Азији донети ову болест у Европу и одатле ће се болест брзо ширити. Мени је интересантно и то истичем и трајање епидемије, које се  помиње у овом документу.

М.Смит: Има доста различитих ставова о дужини трајања пандемије

Фасцинира ме да је било речи да ће епидемија трајати две-три недеље, па потом 2-3 месеца, али да погледамо шта кажу немачки аналитичари у овом документу. А потом ћемо се вратити на оно што неки људи кажу. Они кажу „да ће се стално појављивати нови случајеви и изгледа да ће трајати епидемија вероватно око три године“!

Дакле, у документу кажу – три године.

Медији су говорили о трајању епидемије од три недеље, затим три месеца, потом је Доналд Трамп рекао шест месеци, а сада последње саопштење у Немачкој је да се рестрикције, као последица вируса, сада процењују на две године. Дакле, сада се приближавамо том периоду од три године.


Невероватна коинциденција: Графикон из 2012. показује да се данас остварују детаљи из тадашњег сценарија

Можете да видите на овом графикону како се то креће. На графикону с једне стране имате број људи који су се разболели у процентима, а на дну имате трогодишњи период подељен на дане!? Имају 360 дана –то је за једну годину па онда имају за две и три године. Дакле, планирају период од три године као период трајања пандемије вируса. Затим пише како ће се развијати и колико ће се људи разболети.

Какве ће бити коначне последице? Последице ће бити велике, јер неће се одразити само на Европу, већ на цео свет.

Различите земље употребљавају  различите тактике и мере против епидемије

Следеће питање је које ће мере бити предузете да би се сузбио вирус. Једна од основних је, наравно, карантин! Нарочито самоизолација. Занимљиво је, како идемо даље, да све ово иде, развија се по овом обрасцу из документа Бундестага. Колико ја видим  – ми пратимо образац!  Са објавама које следе једна за другом. Интересантно је да кажу у документу да неће бити једног одређеног начина да се земље носити са овим проблемом.

Биће различитих начина за то како ће се различите земље борити, носити са овим проблемом. И различите земље ће користити различите методе и последице вируса ће вероватно бити различите (управо то се дешава). Ово ће имати различите политичке последице, јер ће неки људи играти игру, игру кривице. Питаће ко је урадио праву ствар, а ко није. У политици је интересантно да неки људи нестају, у Кини су неки моћни људи нестали и нико не зна где су. Дакле, биће изолације, биће и кућне изолације, а доћи ће и до редукције ваших основних права. Ево невероватног списка. И право на приватност у вашем дому ће такође бити сузбијено. Другим речима, чак и у вашим домовима, приватним кућама биће приметан закон оружја. И ваше слободе, основне људске слободе ће бити сузбијене.

Живот ће се потпуно променити

Надаље, у документу Бундестага стоји да ће људи владиним декретима бити приморани да се вакцинишу. Или да ураде неке друге ствари на које их влада примора. Дакле последице  у см,ислу друштевног живота ће бити тешке, „астрономске“. Другим речима, живот ће се потпуно променити не само за недељу дана, или месец дана, већ се овде ради о годинама.


Празни рафови у САД, држава Тексас, половином марта

Једна од последица ће бити и што ће путовања масовно бити отказивана, или ће бити одлагана.Ово ће имати драстичне ефекте на туризам. Туризам ће бити страшно погођен. Ако се ово буде дешавало како кажу у овој анализи немачког парламента биће озбиљних последица. Даље, према овим анализима енергетски сектор, производња електричне енергије, област гаса, нафте неће имати тежих последица, она ће наставити да ради нормално. Наставиће да раде и телекомуникације и информације.

С друге стране, ваздушни саобраћај ће тешко бити погођен, ту ће бити тешких негативних последица од епидемије, предвиђа анализа. Транспорт робе ће функционисати, а остало слабије. Што се тиче транспортне индустрије наставиће се са превозом терета, али превоз људи ће бити ограничен. Значи, туризам пропада!

Масовне штете у туризму, здравству,ваздушном саобраћају

Исто тако број путничких возила на друмовима ће порасти, јер неће бити јавног превоза како не би било блиског контакта међу људима.Због гужве на путевима биће опет рестрикција.

Биће и великих логистичких проблема у набављању хране у одређеним областима, јер ће се сада активирати неке границе. Интересантно је да Пољска, која је део ЕУ, не може да дотера своје камионе због граница. А сада је и Италија затворена, затворене су јој границе.

Посебно ће бити оштећен здравствени систем, биће великих удара на здравство и на фармацеутску индустрију.

Врло занимљива је прогноза у области исхране. Производња храна ће се наставити, али ће бити под посебним ударом, јер ће се много људи разбољевати, земљорадници ће умирати тако да ће доћи до смањене количине хране, која треба да пристиже у одређене области. Ближимо се упрошћеном начину живота! Луксуз ће постати ствар прошлости.То ме подсећа на мере током Другог светског рата када је било рестрикција хране, белог брашна…Све заједно биће ово удар на начин на који сада живимо.

Према анализи у документу наставиће да раде банке, берзе и парламент, али правосудни систем ће бити на удару! Овде се наводи да више неће бити судија поротника!?! Одлучиваће само један судија о томе шта је исправно, а шта не! Неће постојати више порота, јер би то било много људи на малом простору, а топ је опасан здравствени ризик…

Повећање криминала, крађа, али и грађанских побуна против друштва

Биће по прогнозама и великих проблема са отпадом, ђубретом. Уз то превиђа се и повећање броја пљачки, крађа и обијања станова. Како људи буду погођени рестрикцијама почеће да краду и отимају, биће много продаје лажних лекова, и биће и цивилних, грађанских побуна против друштва!


Војска на улицама у време епидемије корона

Овај пророчки сценарио нам најављује да авио компаније неће радити као пре, неће бити туристичких путовања као пре, ваше домаћинство ће бити угрожено.

М. Смит: „Боинг“ већ сада, месец дана од почетка епидемије тражи помоћ од милијарду долара само да би одржао флоту.

У документу кажу да ће владе вероватно морати да дају помоћ. И У другим изјавама на интернету се каже да ће владе да дају помоћ тим великим компанијама, јер у противном оне неће моћи да опстану.

Ту су наравно и психолошки ефекти. Забрана окупљања у великим групама, мораће да их буде мање од 100, а после и од 50… Дакле, промениће се слобода окупљања.

Контрола свих разговора и праћење људи преко мобилних телефона

Постоји начин да се људи контролишу и поред забране ширења болести, како не би имали анархију која се развија под тим околностима. Али шта, ако се рука закона протеже и у вашу кућу, шта ако се протеже све до начина на који комуницирате?

Зар у Изралеу не треба да прође закон по коме ће вам легално пратити мобилни телефон. О чему се ту ради?

М. Смит:Влада одобрава масовно надгледање телефонаИзраелаца у циљу обуздавања корона вируса?!?

Значи, сада се доноси много таквих и сличних закона  и иммо надгледање и праћење, које је у Кини доведено до перфекције. И та иста техноллгија је доступна сада у већини земаља у свету. И може да се користи у овој ванредној ситуацији.

Да закључимо, по анализи Бундестага не смете имати слободу дружења и морате да избегавате јавни живот и оно што се дешава у јавном животу, спорт и остало. И наравно планира се да добијете дозволе да будете на одређеним местима у одређено време!

Какав ће бити резултат свега овога? Мали привредници ће највише бити погођени. Већ се затварају кафићи, било који ситни приватни бизнис неће моћи да опстане!

Не бих више разговарао о овом документу Бундестага и цитирао га, јер он иако је нацрт – уствари јесте документ по коме се делује и који се прати. Да ли је то оправдано?

То је питање које је поставио др Вогард. И то његово питање ме фасцинирало.  И уколико је ово све унапред режирано, јер је ово око пандемије истински и стварно – ко би од свега овога имао користи?

Да ли је режирано или није? То је у ствари  ирелевантно, јер ми се налазимо у овој ситуацији из неког разлога. Изгледа да ова ситуација неће скоро престати.

Закони постају све строжији и прикрада ми се осећај да је ово припрема, или се већ дешава оно што већ дуго чекамо, а то су коначни догађаји на овој планети. И закони који су са тим повезани постаће још фасцинантнији, ако погледамо неке од њих.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Видео прилог: интегрални интервју др В. Фајта (траје 59 минута)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ако је све ово стварно и ако ће се све дешавати како каже овај нацрт-документ,  да ли је онда могуће да смо „мало“ запали у невољу? Да ли је могуће да се изјаве које смо прочитали обистињују?!

Чекају нас велике промене у свету

Верујем да смо близу тешких времена која неће бити пријатна и како се анархија буде повећавала и како се закони који ће чувати постојеће стање буду доносили – гледаћемо велике промене у свету. Влада се већ огласила да препушта војсци да се побрине о неким стварима, неки од особља ће добити моћ да примене ове законе. У Француској већ, ако се нађете на улици ван одређеног времена бићете новчано кажњени и ови закони постају све оштрији!


Национална гарда Америке изведена на улице

Зар није Доналд Трамп ангажовао Националну гарду!  Да, хиљаду трупа у шест држава због корона вируса иуведено је ванредно стање у разним државама.

Следећи потез након ванредног стања је војни суд!

Шта ако се примењује Војни суд?

Интересантна ствар код Војног суда је да он превазилази закон  земље у којој важи! То значи, ако је проглашен Војни суд, онда Устав државе више не важи!

*др Валтер Фајт је познати научник и писац из Јужне Африке

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ