Све друге болести неоправдано у сенци вируса корона

bitcoin-and-corona

Ко наметне драстична ограничења мора рећи када ћемо се и како вратити у нормалу

  • Оно што се у Србији дешава спада у хорор сценарио. Сви су у колективном страху, с ким год да причате сви ће рећи „страшно, морамо да слушамо шта наша влада и цео свет прописују“. И ту долазимо до тачке која је кључна за читаву ову ситуацију: подстицање страха код људи од болести и смрти и затварање целог света у карантин.
  • Др В. Водарг: Нема научног основа, као ни тако велике опасности по здравље, да би владе широм света предузеле драстичне мере када је у питању изолација људи.
  • Већ су смањене услуге другим пацијентима којима је она потребна, операције су отказане, дневне праксе празне, болничко особље се смањује. Све ће то дубоко утицати на цело друштво

Пише: Др Мирјана Анђелковић Лукић

Цео свет је у страху од корона вируса. У разним земљама борба против вируса је углавном иста: сви прате како је Кина успела да се избори са вирусом и копирају њен начин борбе против вируса. Пандемија је стигла и у Европу. У Италији је велика смртност од корона вируса, али неки из Италије кажу да то нису све смрти од короне, већ су ту убројани и сви остали, од можданог удара, од срчаног инфаркта од карцинома, од разних упалних процеса и то су углавном старији људи, па се зато у целом свету посебна пажња посвећује здрављу старије популације, која се налази у целодневном карантину у својим домовима.

Да би се спасило становништво Србије од болештине, у Србији су, кршећи Устав, Вучић, Брнабићева и Гојковићева увели ванредно стање, мимо Скупштине. Многи правници кажу да је извршен државни удар. Све је пренето на војну полицију и на војску, која носи дуге цеви на улици градова, уведен је полицијски сат, који није уведен када је Србија заиста била у ратној опасности 1999. године.

Власт прекршила обећања дата лекарима 

У Београду, као и целој Србији све је стало, у болницама које се вештачки попуњавају са свима који према тестовима имају корона вирус, (а многи тестови имају тачност одређивања 45 до 50%!) не примају друге пацијенте, поготову оне старије од 65 којима је изречена забрана кретања. Они не могу да дођу до лекара и ако имају озбиљне здравствене проблеме: упућују их на разне телефоне, на разговоре са лекарима, али не могу да их прегледају, нити да их приме у болницу, јер су у изолацији! И једва им дају неки лек. Ово искуство је имао и аутор овог текста.

А у карантину у Војној гимназији налази се око 20 породица лекара са децом, које је држава позвала у помоћ око лечења уз обећање да неће ићи у карантин, и то је обећање прекршено. Деца су мала, нека имају температуру, немају млека, али се нико око тога не брине. Људи заточени у овим просторијма, крајње неусловним, сведоче о ужасу кроз који пролазе! А то су лекари који су на позив Србије дошли из Немачке!


Карантин за пристигле путнике из ионостранства је у Војној гимназији у Београду

Уведено је ванредно стање као у време ратне опасности, уведен је полицијски час од 20 до 5 часова ујутро, уз претње тријумвирата да ће бити и дужи ако треба. Старијим грађанима преко 65 година је строго забрањен излазак. Раде само апотеке, пошта и продавнице прехрамбених производа и то ограничено радно време. Председник стално упозорава да ће продужити полицијски час који је до сада трајао од 20 до 5 часова ујутро, и да ће увести и 24 сата полицијског часа, јер се народ не понаша према његовим упутствима – да остаје у кућама, а не да се шета по парковима и изводи децу напоље! Кад се уведе 24-часовни полицијски час да видимо ко ће смети да изађе на улице!

Власт подстиче страх код људи од болести и смрти

Оно што се у Србији дешава спада у хорор сценарио. Сви су у колективном страху, с ким год да причате сви ће рећи „страшно, морамо да слушамо шта наша влада и цео свет прописују“. И ту долазимо до тачке која је кључна за читаву ову ситуацију: подстицање страха код људи од болести и смрти и затварање целог света у карантин.

То је један велики експеримент ин виво Новог светског поретка који је већ почео да губи снагу и утицај, и неко ко влада овим светом из сенке (банкари) је решио да један, не тако опасан вирус, прогласи за светску епидемију смрти.

Светску епидемију је изненада прогласио председник СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус, 11. марта 2020. који није лекар, већ биохемичар. Надувавају се бројке умрлих, што је застрашујуће, па је тако Италија у Европи на првом месту по броју заражених и умрлих.


Мртвачница у Италији пуна преминулих од корона вируса

Конвој војних возила пребацује умрле од корона вируса до капела у црквама

Мртвачки сандуци у цркви на гробљу

Италијански политичар, професор Валтер Рићиарди, научни саветник у Министарству здравља у Италији рекао је у интервјуу италијанском часопису „Ла Република“, да је корона вирус процентуално мали узрок смрти људи који су преминули у Италији. Професор наглашава да би се узбуна и ванредно стање у Италији морало ставити на право место. „Од 100 особа које се заразе корона вирусом, 80 њих оздрави спонтано, 15 оболелих има озбиљније проблеме за хоспитализацију, а 5 има тешке проблеме“.

Наглашава да је само код малог броја пацијената око 2% , корона био једини узрок смрти, а да су код већине то биле друге патологије које су биле у току док је корона била додатни окидач“. На крају је професор закључио: “ Желим да запамтите да људи умиру са вирусом корона, а не због корона вируса“ (погледати https://www.intermagazin.rs/italijanski-zvanicnik-iz-ministarstva-zdravlja-sokirao-javnost-samo-kod-2-odsto-osoba-korona-je-bila-stvarni-uzrok-smrti/)


Инфектолог Марковски сматра да се диже непотребна паника због вируса корона

Малобројни лекари имају другачије мишљење од већине, које је драгоцено, јер у овој паници кад сви мисле исто, нико не мисли ништа!

Македонски инфектолог др Вело Марковски је један од лекара кога није страх од СЗО и фармацеутске индустрије и потпуно отворено говори о корона вирусу. Објаснио је детаљно какав је вирус корона, сматра да је овај вирус сличан вирусу сезонског грипа и да су његови студенти себи убризгавали овај вирус да би видели реакцију организма. (погледати: https://www.youtube.com/watch?v=34DhscXm8rg)

Панику и хистерију у вези корона вируса изазвали су глобалистички медији

Након што је Светска здравствена организација и глобална фармацеутска индустрија покорила локално здравство, број лекара који могу да кажу истину о корона вирусу је све мањи јер нису спремни да ризикују своју професију. Панику и хистерију у вези корона вируса изазвали су глобалистички медији (пре свих Си-Ен-Ен) и СЗО и њени „стручњаци“. Исти ти „стручњаци“ су до сада изазвали панике са птичјим грипом, свињским грипом САРС-ом. Никада до сада нису успели да овако затворе цео свет и изазову глобалну рецесију. Др Марковски, дакле, наглашава да је овај вирус сличан вирусу сезонског грипа.

Слично мишљење има немачки лекар Волфганг Водарг који је против глобалне панике због корона вируса. (Погледати: https://srbin.info/svet/dr-vodarg-zasto-ste-stavili-ljude-u-karantin-zasto-pate-i-oni-i-ekonomija/). Говорио је за немачку телевизију Це-Де-Еф у којој је објаснио да нема научног основа, као ни тако велике опасности по здравље, да би владе широм света предузеле драстичне мере када је у питању изолација људи.


Др Водарг сматра да је народ непотребно у карантину

„Љути ме ова паника која изазива да људи пате. Народ је беспотребно у карантину, а економија пропада. Све ово се дешава без медицинског оправдања. За корона вирус знамо деценијама, Ковид 19 је само нова верзија корона вируса, а сваке године се појављују нове верзије, објаснио је др Водарг. Оно што тренутно недостаје је рационалан начин гледања на ствари. Требало би постављати питања „Како сте сазнали да је овај вирус опасан?“, „Како је било пре?“ „Нисмо ли имали исти став прошле године?“, „Да ли је то уопште нешто ново?“.

То недостаје, каже др Водарг који предводи радну групу за здравље у одбору „Транспаренси Дојчланд“. Његово мишљење дели и професор Том Џеферсон, епидемиолог познатог Института Кокран у Риму, (погледати: https://www.intermagazin.rs/nemacki-eskpert-zapanjio-svet-nesto-se-ovde-cudno-dogadja-poznajem-koronavirus-on-se-ne-ponasa-tako-video/?lang=cir)

Мере које разне владе предузимају су гротескне, апсурдне и веома опасне

Поред ових лекара јавило се још лекара широм света да објасне да је овај вирус сличан вирусу сезонског грипа и да његово понашање у односу на здравље људи није ни необично ни непознато, те да потпуна изолација није сврсисходна. Паника се циљано преноси преко одређених медија.

Др Зухарит Бакади је специјалиста за микробиологију. Био је професор на Универзитету „Јоханес Гутенберг“ у Мајнцу и шеф Института за медицинску микробиологију и хигијену. Један је од најцитиранијих научника у немачкој историји. „Бојим се да ће милион инфекција новим вирусом довести до 30 смртних случајева дневно у наредних 100 дана. Мере које разне владе предузимају против Ковид 19 су гротескне, апсурдне и веома опасне. Последице по медицинску негу су дубоке.

Већ су смањене услуге пацијентима којима је она потребна, операције су отказане, дневне праксе празне, болничко особље се смањује. Све ће то дубоко утицати на цело друштво. Све ове мере воде ка самоуништењу и колективном самоубиству на основу само једне сабласне приче“.


Кетнер не разуме зашто су предузете овакве мере због вируса короне

Др Џоел Кетнер професор медицинских наука, хирург и епидемиолог, на Универзитету Манитоба, бивши главни службеник за јавно здравље провинције Манитоба и медицински директор Међународног центра за заразне болести, каже: „Никада нисам видео нешто слично, ништа слично ни близу. Не говорим о пандемији, виђао сам их сваке године. Зову се грип. Али никад нисам видео овакву реакцију и покушавам да разумем зашто?“

Др Јорам Лас израелски лекар и политичар, бивши генерални директор Министарства здравља, каже да је Италија позната по огромном обољевању од респираторних проблема, три пута више од било које друге европске земље. У САД у редовној сезони од грипа умре око 40 хиљада људи, а до сада је од корона вируса умрло 40-50 људи од којих је већина у старачком добу. У свакој земљи људи више умире од редовног грипа у поређењу с онима који умиру од корона вируса.


Др Монтгомери се чуди  наметању и закључавању грађана

Франк Урлих Монтгомери је немачки радиолог, бивши председник Немачког лекарског друштва и заменик председника Светске здравствене организације (СЗО) говори: „ Нисам љубитељ „закључавања“. Свако ко овако нешто наметне, мора такође рећи када и како ће се све довести у нормалу. Пошто морамо претпоставити да ће вирус још дуго бити с нама, када ћемо се вратити у нормалу? Не можете задржати школе и дневне центре затворене до краја године. А проћи ће, барем толико док не добијмо вакцину. (погледати: https://srbin.info/pocetna/aktuelno/konacno-grupa-svetskih-eksperata-dovodi-u-pitanje-koronu-i-borbu-s-njom/)

Једине три земље у свету које нису увеле никакве забране и изолације, су Шведска, Белорусија и Туркменистан. У Туркменистану је чак забрањено да се уопште на јавним местима прича о корона вирусу! Лукашенко је рекао да је најбољи лек против корона вируса, рад на трактору преко целог дана. Он није затворио школе, факултете, државне установе, цела привреда ради као да се ништа није догодило. На крају, кад се све заврши видеће се ко је био разуман у овом светском лудилу, цео свет или Шведска, Белорусија и Туркменистан.

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ