ХУМАНОСТ У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА-АЛЕКСАНДАР ВИДАКОВИЋ

vidakovic pomoc

Да хуманост не познаје границе тешких околности у којима смо се нашли потврђује нам пример из Ниша. Град Ниш као и цео Нишавски округ упознати су са доброчинствима и неуморним залагањем човека који је све своје расположиве ресурсе ставио на располагање онима којима је помоћ најпотребнија.

Александар Видаковић, човек који је доказ да је права лепота живота у давању и помоћи. Хуманитарна организација ”Акација” којом господин Видаковић успешно руководи, скоро свакодневно враћа наду у боље сутра, сведочи о томе како нечије мало некоме значи много. Пандемија Корона вируса која на глобалном нивоу представља до сада невиђени изазов за човечанство није поштедела ни нашу земљу. У овим околностим, хуманитарни рад људи попут Видаковића сведоче да смо још увек људи, да нисмо изгубили осећај за солидарност.

Ентузијазам и извор снаге коју Видаковић црпи из жеље да свима врати наду и осмех на лице резултирали су бројним акцијама хуманитарне организације ”Акација”-донирање помоћи Болници за душевне болести Горња Топоница, брига за децу са Даwн синдромом, помоћ за најугроженије припаднике Ромске популације само су једни од бројних примера неуморног делања за добробит свих.

Оно што је изузетно важно да се помене јесте то да је ”Акација” оформила Банку хране, у сарадњи са банком хране  из Београда а захваљујући огромној помоћи компаније Дхелесе-Делезе Срб. без чијег ангажмана добар део активности не би био реализован. Банка хране значи много за народну кухињу од чијег рада зависе многи грађани Ниша који нису у могућности да обезбеде редовне оброке за себе и своје породице. Банка хране је одговор на изазов са којим се човечанство сукобљава од свог настанка па до данас-недостатком хране.

Схватајући да је едукација једна од најважнијих карика у савременом ланцу егзистенције, ”Акација” се труди да едукацијом оспособи људе са социјалних маргина друштва. Они који нису материјално способни да обезбеде сврсисходну едукацију моћи ће себи да обезбеде бољу будућност заједно са људима чија добра дела показују и доказују да се може бити човек међу људима.

Редакција Балканских правила се захваљује господину Видаковићу који је пристао и дао дозволу да објавимо текст о свему што он ради у овим тешким временима. Скроман, ненаметљив, никада није желео публицитет за оно што ради али ипак смо успели да га наговоримо да изађемо у јавност са овом причом, како би и друге људе који могу подстакли да помогну онима којима је потребна помоћ. Не заборавите-нечије мало некоме значи много!

Извор:
БАЛКАНСКА ПРАВИЛА