НЕВИЂЕНИ ШОК – Позната српска докторка открила – НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ – Британија званично избацила коронавирус са списка

coronas

Од 19. марта 2020, ЦОВИД-19 више се не сматра да постоји као високо ризична заразна болест ( ХЦИД ) у Великој Британији.

Сада када се зна више о ЦОВИД-19, органи јавног здравства у Великој Британији прегледали су најсавременије информације о ЦОВИД-19 у односу на британске ХЦИД критеријуме.

Они су утврдили да се сада променило неколико карактеристика: посебно је доступно више информација о стопама смртности (низак укупан број), а сада постоји већа клиничка свест и специфичан и осетљив лабораторијски тест, чија доступност и даље расте.

Саветодавни комитет за опасне патогене (АЦДП) такође сматра да ЦОВИД-19 више не треба класификовати као ХЦИД .

Укратко речено, Британија је званично објавила да коронавирус избацује са списка високо ризичних болести пошто је утврђено да је стопа смртности од коронавируса ниска.

Објаву на енглеском језику можете погледати на овом линку:

https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

Оно што је посебно нејасно је то да је ова британска уредба директан напад на фармацеутски лоби као и на многе светске центре моћи.

Такође је за сада нејасно као ће реаговати многе владе како европских влада, тако и влада широм света које су увеле посебне или ванредне мере за болест коју су Британци званично избацили са списка високо ризичних и опасних болести.

Такође, неко би требало да се позабави и оним медијима као и појединцима који су ширили страх приказивањем слика ковчега наводно умрлих и ширењем панике по свету.

Оно што треба напоменути истине ради је да су само две земље и то Кина и Србија увођењем ванредног стања, смањили панику у становништву, увели ред и смањили број оболелих.

Такође треба отворено рећи ма колико то не одговара фармацеутским центрима моћи, корона вирус није високо смртоносна нити опасна болест.

Свакако се треба придржавати уведених мера, али се мора знати да нема места паници, а то су Британци први показали.

О свему овом што се у Британији догодило, прва је упозорила позната српска докторка Јована Стојковић са објавом на Твитеру.

Докторка Стојковић је иначе у Србији позната као оснивач покрета “Живим за Србију” и као неко ко се залаже за слободан избор по питању вакцинације.

Извор:
WEBTRIBUNE