У Италији за дан умрло 670 људи, највише до сада, број заражених расте у централним деловима и на југу

korona-deposit

Италијански званичници кажу да је то пораст броја умрлих за 18.4 одсто

У ИТАЛИЈИ је у протекла 24 сата од корона вируса умрло 627 особа, што је највише у једном дану од почетка епидемије пре месец дана, а чиме је укупан број жртава порастао на 4.032.

Италијански званичници кажу да је то пораст броја умрлих за 18.4 одсто, а Италија је јуче постала држава са највећим бројем умрлих од корона вируса.

Претходно је највећи број умрлих у једном дану у Италији био 475, док у Кини број умрлих у дану није прешао 150.

Укупан број потврђених случајева корона вируса у италији порастао је на 47.021 са 41.035 претходног дана, што је пораст за 14,6 одсто.

Од оних који су заражени потпуно се опоравило 5.129 људи, док је јуче таквих било 4.440.

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ РАСТЕ У ЦЕНТРАЛНИМ ДЕЛОВИМА И НА ЈУГУ ИТАЛИЈЕ

Италија, земља најтеже погођена пандемијом вируса Цовид-19, након што је жариште заразе било на северу сад се суочава са свакодневним растом броја заражених и у централном делу и јужним регионима, а нарочито у Лацију, Кампанији и Пуљи.

Болнице у централном и јужном делу Италије припремају се да прихвате нове пацијенте заражених вирусом Цовид-19 пошто њихов број свакодневно расте, посебно у та три региона.

У исто време здравствене установе на југу Италије, међу којима је и туристички центар Пуља, упозоравају да нису опремљене једнако као болнице у економски јачем делу земље на северу.

Према подацима италијанске Цивилне заштите, у Лацију је од 9. до 19. марта увече забележен раст броја заражених са 102 на 823, у Кампанији са 120 на 652, у Пуљи са 50 на 478 случајева, на Сицилији са 54 на 340, а у Калабрији са 11 на 169.

Оцењује се да је до пораста броја заражених у јужним италијанским регионима долази због хиљада људи које су побегле из жаришта вируса у Ломбардији на северу земље након што су тамо проглашене мере карантина, а које су убрзо проширене на целу државу.

Локални званичници су казали да број заражених расте на југу Италије, али да нема нових жаришта вируса Цовид-19.

Извор:
НОВОСТИ