Подофицир Мрваљевић удаљен из службе због литија

Beograd, 29. februara 2020 - U Podgorici se danas odrzava Svetosimeonski sabor, u cast Svetog Simeona Mirotocivog - Stefana Nemanje, a litiju ulicama Podgorice, koja je poccela oko 12 sati predvodi mitropolit kijevski Onufrije. Litija je krenula od Hrama Hristovog Vaskrsenja do Nemanjinog grada oko 12.20, prenose podgoricke Vijesti. FOTO TANJUG / in4s.net / bb

ПОДГОРИЦА – Подофицир Војске Црне Горе Дарко Мрваљевић удаљен је са дужности због учешћа у литијама.

„Због учешћа на литијама, као политичким скуповима и неизвршења наређења о забрани присуства на литијама“, пише у решењу којим је Мрваљевић удаљен са дужности, а које је потписао начелник Генералштаба ВЦГ Драгутин Дакић.

Према писању подгоричког портала ИН4с, Мрваљевић је отац троје деце, а из војне службе је удаљен након 27 година стажа.

Вест о удаљавању Мрваљевића из војне службе одјекнула је на друштвеним мрежама.

Дакић је средином фебруара запретио војницима да „литије вређају Црну Гору, војсци није место међу њима“.

Радуле Живаљевић за свог бившег колегу Мрваљевића каже да је у свом односу према послу био више него коректан, крајње професионалан и максимално поуздан.

„Као његов пријатељ, поносан сам на то што је дочекао да буде прогањан од таквог система а све због слободног исповедања своје вере! Није он на губитку већ они који су мислили да ће овако успети да изврше притисак на све остале запослене у Војсци…“, навео је Живаљевић.

Извор:
ИН4С