Државни секретар Божовић у Приштини са Тачијевим Србима испод грба „Косова“?

bozovic i petrovic na molitvenom doruckuПриштина, 25. мај 2013. У оквиру „Недеље толеранције“ која се обележава на Косову овог викенда одржава се 10. јубиларни регионални „Национални молитвени доруцак“ на коме су уцешце узели политицки представници цитавог Балкана, Европске Уније, Сједињених Америцких Држава и Азије.

У самом уводу данас одржаног „Молитвеног доручка“ цији су организатори и домацини били двадесет посланика Скупштине Косова, присутним високим званицама и гостима обратио се председник Самосталне либералне странке и заменик премијера, Слободан Петровиц. Председник Петровић је у свом говору истакао важност помирења на Балкану јер је то једини нацин да се крене у сигурнију будућност.

„Није било лако пре осам година када сам заједно са својим политичким пријатељима формирао политичку партију која је од почетка заступала политику помирења и суживота на Косову, политику дијалога и мира. Уз веру према Богу и његову помоћ ево сада после осам година најбоља могућа порука исправности и истрајности такве политике јесте постигнути договор измеду Приштине и Београда,“ рекао је између осталог Петровић чији је говор испраћен аплаузом присутних.

Молитвеном доручку присуствовали су посланици СЛС у Скупштини Косова Саша Милосављевић, Јасмина Живковић и Јелена Бонтић као и извршни директор СЛС и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић као и политички лидери са Косова, дипломатски представници амбасада на Косову, конгресмени САД-а, посланици и цланови влада Македоније, Црне Горе, Словеније, Србије, Хрватске, Бугарске, Грчке, Босне и Херцеговине и многих других земаља.

Преузето са сајта СЛС-КС

Функционални линк http://www.sls-ks.org/index.php?option=com_content&view=article&id=968:predsednik-petrovi-na-qmolitvenom-dorukuq-u-pritini&catid=3:dogadjaji&Itemid=63