Директор који вози своје ђаке чак 140 км дневно добио ново возило од НИС-а

sdr

sdr

Нова „Лада Нива“ стигла је на адресу ОШ „Милан Вучићевић – Зверац“ у село Братљево. Директору ове установе Видосаву Коларевићу, ког од миља зову Учо, који свакодневно превози ђаке дотрајалим аутомобилом по неприступачном терену, НИС и општина Ивањица донирали су новац за ново возило.

Омиљен и пожртвован директор школе у Братљеву, Видосав Коларевић – Учо, дневно пређе 140 километара. Устаје пре зоре како би на време стигао до сваке удаљење куће у раштрканим засеоцима и малишане довезао у школу.

Пре него што одвезе децу у школу, Учо рано ујутру вози и четири наставника која живе у Ивањици.

Ова донација му је веома значајна.

„Сама донација компаније НИС нам значи много, првенствено због превоза деце до школе и њихове безбедности. Сам терен у којем се школа налази и удаљеност деце од школе захтева теренско возило. Претходни ауто је дотрајао и захтевао је свакодневне поправке. Девет ученика користи превоз до школе из три правца и ауто дневно прелази 140 километара. Ученици су одушевљени и захвални због удобније вожње и сигурности коју пружа нови ауто. Сам ваш поступак нам улива наду да о нама неко мисли и да се неко и нас сетио“, каже Учо.

Извор:
БИЗ ЛАЈФ