СТЕФАН И СЛОБОДАН КРЕНУЛИ ПЕШКЕ ОД ПРОКУПЉА ДО ПОДГОРИЦЕ У ЗНАК ПОДРШКЕ БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ

СТЕФАН И СЛОБОДАН КРЕНУЛИ ПЕШКЕ ОД ПРОКУПЉА  ДО ПОДГОРИЦЕ У ЗНАК ПОДРШКЕ БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ

Прокупље на длану

Двојица младића из Прокупља Стефан Поповић и Слободан Денић, данас су из Прокупља кренули пешке до Подгорице, како би и на овај начин дали подршку својој браћи у Црној Гори, која од усвајања Закона о слободи вероисповести, бију битку за очување светиња и идентитеда. За овако дуг и напоран пут спремали су се постом и молитвом, а жеља им је да у недељу, 1. марта учествују на великој литији испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Како су забележили на видео снимку објављеном на инстаграм профилу, ова два храбра момка, на пут су кренули без испраћаја и велике помпе, јер желе да у први план буде борба њихове браће у Црној Гори, и њихова борба непрестана, а не њихов подухват.

Према њиховим речима ово је борба за светиње, за породице, а са Богом у срцу. И њихов пут је пут српских јунака од Милоша до јунака са Кошара.

-Планирали смо да дневно прелазимо од 35 до 50 километара. Данас смо прешли више од 40 километара и заноћићемо у место Равни код Бруса – рекао је Стефан и позвао храбре младе људе, који у срцу носе братску љубав, снагу православља, да им се прикључе на овом путу подршке и победе.

За сутра су предвидели да пређу пут до Новог Пазара, а затим да стигну до Берана.

Занимљива је и чињеница да је Стефан рођен у Прокупљу, а детинство провео у Приштини, а да се у родни град вратио 1999. године, исте године ратни вихор је и Слободан Денић довео у Прокупље, иако је рођен у Приштини.

Стефан је студент треће године Правног факултета у Нишу, а издржава се радећи као конобор, док Слободан ради у Словачкој.

Наша редакција ће се својски потрудити да их контактира свакога дана и да напише макар по три реченице о њиховом путу и напретку. Желимо им миран пут и желимо им да им сви отворе врата и придруже им се у шетњи макар на по пар километара.

Ове године овако, а догодине у Призрену браћо!

Уз Божију помоћ!

С.Р.

Извор: Прокупље на длану