О тортури у Пљевљима: Хвала пљеваљским полицајцима што смо осјетили да преживљавају срамоту због маскираних колега

Pljevlja-8

Ноћас ме осмјех могао коштати батина. Осмјех презира бруталном начину поступања према омладини. Мене нису уплашили јер се како скоро неђе поменух немам чега плашити

Пише: Жаре Гогић

Поводом рације која се ноћас догодила у Пљевљима (клуб Цезар) тешко је било шта написати и исказати своје незадовољство а да ријечи то могу макар ублажити!
Радим као конобар преко 17 година, генерације омладине су одрасле са мном у кафани,нагледао сам се свега и свачега како лошег тако и доброг, тешко ми је било много пута ал’ сам се увијек трудио да и у моменту кад ми је јако тешко имам за свакога бар тај осмјех!

Ноћас ме осмјех могао коштати батина. Осмјех презира бруталном начину поступања према омладини. Мене нису уплашили јер се како скоро неђе поменух немам чега плашити. Тешко је било стајати у локалу и гледати како се дјеевојчице тресу од страха, тешко је виђети сузе младе дјевојке којој неки непознати људи са фантомкама на лицу одводе другаре и другарице из локала док су сви претходно заједно прослављали њен 18.рођендан.

Умјесто торте у 12:00 добила је претрес, буку, галаму, спровођеђе силе…Сјајна успомена за дијете! Пита ме човјек са именом ,,ПЈП,, (другог имена нема) онако грубо, кроз фантомку ,,шта ти је смијешно,, а ја му одговори опет са осмјехом ,,неправда,, и намигнем. Очекивао сам бар скромне батине ал’ опет се повукао…повукао се не због мене већ због човјека који је наш суграђанин и који ради у полицији.

Моја људска и морална обавеза је да упутим и најљепше ријечи захвалности на име наших локалних полицаја који су били ту за вријеме рације. Хвала вам што је ваш народ и ваша омладина вечерас у вама препознала и осјетила количину срамоте коју преживљавате због маскираних колега. Ваше погнуте главе су нам све рекле!

Наравно у сваком житу има кукоља ал’ ето, свак за себе нека дјелом покаже ко је и шта је. А за ове маскиране спроводиоце робовласничког режима могу рећи… Хвала вам што нас само још више уједињујете вашим глупим потезима.

Хвала вам што нам омогућавате да вам покажемо да ПЉЕВАЉСКИ СРБИ, МУСЛИМАНИ, ЦРНОГОРЦИ (како год се ко изјашњавао) НИСУ РОБОВИ !!! Не можете уплашити и завадити народ како би само вама било боље !! Не дирајте народ више и не плашите ђецу… Пошто нисте ништа нашли од кад сте дошли у Пљевља ,молим вас идите из нашег града јер нама таква полиција не треба.
Оно што је ублажило моју бол у души после рације била је јасна порука људи који преживљавају ваш терор а то је да вас се не плашимо, да смо само више огорчени вашим дјеловањем, да се све више уједињујемо, зближавамо и на крају наша највећа порука ,,НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ“!

Извор:
ИН4С