Ко је више Тачијев Србин: Дачић или ми?

DaliborJevticАко смо ми Тачијеви Срби, онда су и они који са њим (Хашимом Тачијем) разговарају у Бриселу исти такви Срби, изјавио је нелегални министар за заједнице и повратак у Влади Косова Далибор Јевтић реагујући на изјаву премијера Србије Ивице Дачића.

После изјаве премијера Србије Ивице Дачића, у четвртак, да ако Срби са севера одлуче да не учествују на локалним изборима на Косову морају знати да ће Заједницу српских општина чинити „Тачијеви Срби“, нелегални министар за заједнице и повратак у Влади Косова је рекао да је Дачићева изјава није примерена и није у складу са напорима које чине политички представници Срба запосленим у нелегалним косовским институцијама.

„Мислим да је господин Дачић искористио онај израз који се често провлачи у јавност иако није добар, ако се ради о етикетирању оних који учествују у нелегалним косовским институцијама“, рекао је Јефтић и закључио да „не постоје нити Тачијеви нити било чији Срби“.

Према његовим речима, „постоје Срби који су предузели одговорност и који су овај процес разумели пре него што су неки који данас учествују у њему то прихватили“, пренео је Радио Клокот.

„Када је кренуо дијалог Београда и Приштине ми смо говорили да је једини начин решавања проблема управо дијалог и ако су ти Срби, дакле ми који смо унутар институција, Тачијеви онда су и они који данас са Тачијем разговарају у Бриселу исто тако Тачијеви Срби и у том смислу нема никаквих подела“, истакао је Јефтић.

Јевтић је јуче боравио у званичној посети Општини Клокот где се састао са градоначелником и највишим званичницима како би размотрили могућности заједничке сарадње.

ФоНЕТ / СРБИ НА ОКУП