Обрадовић: Бриселски споразум за Србију добра ствар?

zobradovicБЕОГРАД – Заменик председника Социјалистичке партије Србије Жарко Обрадовић очекује да Влада Србије на првој седници прихвати једногласно договор о имплементацији бриселског споразума, као што је то урадила и са самим споразумом.

За нас је као државу, каже Обрадовић, најважнији бриселски споразум, потом договор о његовој имплементацији, добијање датума, а сва друга питања полако ће доћи на дневи ред.

Ми смо јединствени да бриселски споразум треба применити, како би Србија добила датум за почетак преговора о приступању у ЕУ, рекао је Обрадовић Танјугу.
„Мислим да је то за Србију добра ствар, јер отвара врата веће економске сарадње и тим потезом Србија ће добити могућност да учествује у различитим пројектима ЕУ који треба да у свим областима донесу напредак. Ми у просвети и науци имаћемо и те како шта да радимо у наредним годинама, рекао је Обрадовић који је и министар просвете, науке и технолошког развоја.

Премијер Дачић најавио је да ће Влада Србије данас или сутра одлучити о предложеном тексту о имплементацији бриселског споразума, и о томе, као што је предвиђено, писмено обавестити Кетрин Ештон до краја недеље.

ТАНЈУГ