Дајковић: Што не осудисте што нам дјецу тјерају да уче два непостојећа слова Ś и Ź?

Фото извор: Владислав Дајковић

Против учитељице из Основне школе Југославија у Бару, Раде Вишњић, та образовна институција покренула дисциплински поступак јер је ученицима задала да цртају тробојку на часу. Овим поводом огласио се и Владислав Дајковић који је казао да даје пуну подршку учитељици.

На фотографији видите још припадника „лудачког покрета“ како би Ђукановић рекао. Професорица Рада Вишњић је, колико чујем, послата пред дисциплинску комисију јер је дјеци дала задатак да нацртају тробојке. Одмах су се подигли на ноге „грађански“ душебрижници да осуде њен чин као злоупотребу дјеце“, објашњава Дајковић и пита: што не осудисте увођење лажног и непостојећег црногорског језика који НИКАД у историји нашег народа није постојао?

Што не осудисте, додаје он, то што нам дјецу тјерају да уче два непостојећа слова Ś и Ź?

„Што не осудисте то што нам дјецу тјерају да слушају предавања о томе како је НАТО савез добра ствар за нас? Што не осудисте то што су из читанки избацили Десанку, Змаја и друге српске писце? Што не осудисте то што наша дјеца у уџбеницима уче фалсификовану историју? Што не осуд…. Ма знате шта, џаба је вама лицемјерима ишта причати. Није вама до ове професорице, него до тробојке која вас подсјећа ко смо и шта смо. Још мало па ће и читање Његоша бити кажњиво законом. Зато, пуном снагом кажем: Подршка за професорицу Раду Вишњић. Нек си нам жива и здрава“, закључио је Дајковић.

Извор: ИН4С