РЕЗОЛУЦИЈА О УГРОЖЕНОСТИ СРБА У ЦРНОЈ ГОРИ – ИНИЦИЈАТИВА ЗА УСВАЈАЊЕ

spf_fb

Студентски клуб Правног факултета и студенти Универзитета у Београду планирају покретање народне иницијативе за усвајање “Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори”.

Радна верзија народне иницијативе која ће се прво потписивати електронски, а након тога и  физички, гласи:

“Председнику Републике Србије
Председнику Народне скупштине
Председницима посланичких група у НСРС

И н и ц и ј а т и в а
за усвајање
РЕЗОЛУЦИЈЕ О УГРОЖЕНОСТИ СРБА У ЦРНОЈ ГОРИ

1. КОНСТАТУЈЕ СЕ стање крајње угрожености Српске Православне Цркве, свих њених епархија, имовине, свештенства и верника у Црној Гори.

2. КОНСТАТУЈЕ СЕ дискриминација Срба у Црној Гори у свим областима живота и рада, права на језик и писмо; дискриминација заступљености Срба у државним органима и привредним друштвима чији је оснивач држава Црна Гора.

3. ОБАВЕЗУЈУ СЕ органи извршне власти, председник Владе и председник Републике Србије да предузму све расположиве мере и активности у циљу реалне  заштите и остварења свих легитимних права Српске Православне Цркве и свих Срба у Црној Гори, користећи сва правна средства по највишим међународним стандардима.

4. УТВРЂУЈЕ СЕ да ће се сваки будући акт органа државе Црне Горе против права Срба у Црној Гори  сматрати актом непријатељства према Републици Србији.”

Студентима Универзитета у Бограду потребна је ВАША подршка како бисмо подигли свест народа о угрожености српског народа и српских светиња у Црној Гори, као и како бисмо извршили притисак на српске власти да коначно признају институционално да је тешка дискриминација Срба у Црној Гори чињеница.

Немања Вучковић, Студентски клуб Правног факултета у Београду

Извор:
ГЕОПОЛИТИКА РУ