Раденко Недељковић: Нико од представника Срба са севера КиМ не прихвата примену Бриселског споразума

radenko-nedeljkovic-km

Раденко Недељковић: Нико од представника Срба са севера КиМ не прихвата примену Бриселског споразума

Звечан — Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић каже да нико од политичких представника Срба са севера КиМ није прихватио примену бриселског споразума.

„Наш став није промењен, ми смо на истом становишту, а то је да Споразум не гарантује ни минимум предуслова за опстанак и останак Срба на Косову и Метохији“, рекао је Недељковић за Телевизију Мост из Звечана.

Он је изразио наду да ће и даље за такав став имати подршку Александра Вулина ако одлучи да се врати на чело Канцеларије за Косово и Метохију.

„Ми смо тражили да се он врати не да би спроводили бриселски споразум већ да би наставили са реализацијом започетих пројеката“, рекао је Недељковић и додао „да је тренутно држава Србија престала са неким финансирањем и у овом тренутку нема ниједног пројекта који је у реализацији“.

Он је подсетио да има незавршених путева и зграда, а потребно је изградити и регионалне депоније и водовод јер, како је нагласио, „живот мора да тече и не сме да стане“.

„Овде мора да се ради на два колосека, да се створе предуслови грађанима за опстанак на овим просторима и да се води мирна, политичка борба за останак у саставу Републике Србије“, рекао је Недељковић.

Бета