Доктор Костић поклонио новчани део награде – 150.000 динара Моники Каримановић

Новчани део који уз највеће признање града Ниша добијају награђени, директор Клинике за кардиологију поклонио је девојчици која се после отмице опоравља у нишком КЦ

Др Костић прима награду града Ниша (Фото Т. Тодоровић)

Ниш – Приликом уручења престижне награде града Ниша „11. јануар”, доцент др Томислав Костић, директор Клинике за кардиоваскуларне болести нишког Клиничког центра, одлучио је да целокупан новчани износ од 150.000 динара, који му припада уз признање, поклони Моники Каримановић, дванаестогодишњој девојчици, жртви отмице која је потресла целу Србију. Кардиолог др Костић (43) један је од овогодишњих добитника награде града Ниша, која се традиционално уручује сваке године поводом Дана ослобођења појединцима и колективима за изузетне резултате у раду, стваралаштво и афирмацију средине у којој живе и раде.

– Одлучио сам да помогнем овој несрећној и напаћеној девојчици, допринесем њеном успешном лечењу и потпуној рехабилитацији. Био сам веома погођен тиме што се дешавало с њом, што живимо у 21. веку, а догађају нам се несхватљиве и монструозне ствари. На неки начин сам све те дане неизвесности проживљавао и сам јер сам отац две ћерке од којих старија има 13 година. Желео сам некако да помогнем Моники да све патње што пре заборави и зато сам одлучио да јој поклоним целокупни новчани износ награде. Надам се да ће се Моника опоравити, а да се нама у нашој земљи овакве ствари никада више неће догађати – рекао је за „Политику” доцент др Томислав Костић.

Највише градско признање овом цењеном стручњаку и предавачу Медицинског факултета Универзитета у Нишу припало је за изузетне резултате у досадашњој каријери током које је уградио више од 3.500 пејсмејкера и спровео више од 2.000 дијагностичких и инвазивних процедура. Доцент др Томислав Костић успешан је кардиолог, али и научни радник. Аутор је и коаутор више од 100 научних радова, од којих је велики број објављен у најпознатијим светским стручним часописима. Приликом уручења награде „11. јануар” рекао је да је престижна награда признање и за њега, али и за саму Клинику за кардиоваскуларне болести, за цео Клинички центар и све његове колеге.

Иначе, Моника Каримановић, из Сувог Дола код Ниша, ученица шестог разреда ОШ „Др Зоран Ђинђић”, коју је у нишком приградском насељу Брзи Брод 20. децембра прошле године отео Нинослав Јовановић и држао је заточену 16 дана, још се опоравља на Клиници за дечије болести нишког Клиничког центра.

Извор: Политика