Моника Каримановић пронађена жива, отмичар у бекству

monika

Девојчица Моника Каримановић (12), која је нестала пре 10 дана, а за чију отмицу је осумњичен Нинослав Јовановић, пронађена је у атару села Пасјача и пребачена у Клинички центар у Нишу, док је њен отмичар Нинослав Јовановић и даље у бекству, потврдио је министар полиције Небојша Стефановић. Девојчица је пронађена у напуштеној кући у којој је била сама, прецизирао је министар.

Министар унутрашњих послова казао је да су девојчицу пронашли припадници криминалистичке полиције у једној напуштеној кућа, као и да је девојчица била сама када је пронађена.

Претходно је за Тањуг рекао да се претпоставља да је отмичар Нинослав Јовановић на терирорији Нишког округа и да се интензивно трага за њим.

„Очекујем да ће припадници полиције успети да дођу до њега“, рекао је Стефановић.

Министар је истовремено захвалио свима који су учествовали у потрази.

Мајка девојчице рекла је да се чула са ћерком која је тренутно у Клиничком центру у Нишу где треба да се обаве потребни лекарски прегледи, преноси агенција Срна.

Она је навела да јој је девојчица рекла да је гладна.

Подсетимо, Монику је Јовановић отео око 7.30 сати 20. децембра када је дете кренуло у Основну школу „Зоран Ђинђић“ у Брзом Броду.

Јовановић је радио неке послове у једној од кућа у Сувом долу и вероватно је пратио данима њено кретање тако да је 20. децембра украо аутомобил и отео дете на путу до школе.

У десетодневној потрази полиције, Жандармерије, Војске, ловаца и добронамерних грађана претресена је свака кућа, сваки подрум, а на том простору има на стотине напуштених домова где је отмичар крио малу намучену девојчицу. Јовановић је на многим местима оистављао трагове као што су отпаци од јела, ћебад и слично.

За последње 23 године ово је трећи пут да полиција трага за Нинославом Јовановићем. Први пут је потрага организована 1996. године, када је силовао једну жену и четрнаестогодишњу девојчицу. После вишедневне потраге по шумама и викендицама, Јовановић је ухапшен и осуђен на десет година затвора.

По изласку из затвора силовао је дванаестогодишњу девојчицу, након што ју је два дана држао заточену. Док је био у бекству покушао је да силује још једну дванестогодишњу девојчицу, али је девојчицу спасао дрвосеча.

Због силовања и покушаја силовања осуђен је на 15 година затвора, међутим, одлуком Врховног суда, казна му је смањена на 12 година.

По другом изласку из затвора Јовановић је узнемиравао жене преко друштвених мрежа и због тога је био у притвору пет месеци. На слободи је од јануара 2019. године.

Извор:
Н1 ИНФО