“Сви ви који верујете у ресоцијализацију силоватеља и убица деце, пустили сте на слободу звер”: Сестра Тијане Јурић о отмици мале Монике

Сашка Јурић, сестра трагично настрадале Тијане Јурић коју је 2014. убио месар из Сурчина Драган Ђурић, објавила је статус на друштвеној мрежи Инстаграм који је поделио и њен и Тијанин отац, Игор Јурић, а који је покренуо лавину коментара.

Она се огласила поводом потраге за девојчицом Моником Каримановић (12), коју је, како се основано сумња, отео Нинослав Јовановић, познат и као Малчански берберин.

“Ви! Који сматрате да се звери могу поправити. Ви! Који сте дали сагласност да звер опет удахне слободу које није достојан. Ви! Који сте потписали против казне доживотног затвора јер сматрате да звери треба да имају право на наду…

Сви ви треба да примите у кућу једног Малишу Јевтовића, Малчанског берберина, Драгана Ђурића, Владицу Рајковића, Дарка Костића. Па пошто сматрате да ти људи могу да се ресоцијализују, онда нека живе под вашим кровом, нека се играју са вашом децом, нека чувају вашу децу док сте ви на послу. Да ли бисте на то пристали?

Себични сте.

Себични сте, јер не знате каква је бол живети живот без свог живота. Не знате како је пробудити се у соби у којој угледате празан кревет, уместо вољеног бића.

Себични сте, јер вам је битнија професија од људскости. Себични сте, јер вас боли брига како је једној породици која трага за својим дететом, а ви сте пустили на слободу исту ту звер.

Ова деца су имала своје снове, своје жеље, наде. Ако им је нека звер то одузела, зашто дајете зверима права на наду? Каква нада бре? Нагон се не лечи. ‘Имате ли душе душмани?’”, написала је Сашка Јурић.

Игор Јурић поделио је њене речи на Твитеру, истакавши речи: “Сви ви који верујете у ресоцијализацију силоватеља и убица деце, примите у кућу једног Малишу Јевтовића, Малчанског берберина, Драгана Ђурића, Владицу Рајковића, и нека живе под вашим кровом, играју се са вашом децом и нека вам чувају децу док сте на послу.”

Извор: Недељник